30 … sok vagy kevés?
Sok szeretettel Krisztának és Zolinak!

30 … sok vagy kevés?
Sok szeretettel Krisztának és Zolinak!


Hm … hát az attól függ … grammból például kevés. Nehéz kimérni :o) És évből? Mihez képest, mert hát minden viszonyítás kérdése … Ha azt nézzük, hogy legalább ennyi évet eltölthetünk egy ember oldalán, már elég sok … vagy inkább elég kevés? ;o))

Életünk során az egyik leghőbb vágyunk az, hogy megtaláljuk azt a Férfit vagy Nőt, akivel harmóniában, békében, boldogságban élhetünk az utolsó pillanatig. Aztán amikor megtaláljuk, akkor ott állunk, hogy van-e ahhoz elég bátorságunk, hogy higgyünk az érzéseinknek, és ha hiszünk is a mindent elsöprő szerelemnek, akkor ahhoz, hogy ki is mondjuk és végül ki is tartsunk mellette, illetve a Férfi vagy Nő mellett, aki miatt a szívünk a torkunkban dobog, a gyomrunk megtelik pillangókkal és alig kapunk levegőt is, ha csak rá gondolunk …

… bízom benne, hogy azok közül, akik ezt a néhány sort olvassátok, ez már Veletek is megtörtént, mert tudom, hogy ez az az érzés, ami nem Mindenkit talál meg. Sokan vannak, akik még a létezését is megkérdőjelezik. Én a szerencsések közé tartozom, és állítom, hogy létezik. A mai napig tisztán emlékszem a pillanatra, amikor megláttam a Férfit egy kissé borongós márciusi nap egy luxemburgi irodaház legfelső emeletén … <3

Azt mondják, hogy ez a szerelem a legtöbb esetben 40 éves korunk körül talál meg bennünket. Ebben az életkorban pedig – természetesen a szabad akarat tiszteletben tartásával - az a legnagyobb kérdés, hogy továbbélünk-e egy „gazdasági érdekközösségben” vagy vállaljuk a kockázatot, mert legbelül a zsigereinkben érezzük, hogy ez más lesz, hogy ez jó lesz, Ő igazán hozzánk tartozik …

Zárójelben itt muszáj megjegyeznem :o)), hogy egy asztroszkóp a döntésben ilyenkor is segít. Név szerint persze nem lehet megmondani belőle, hogy ki az „a Férfi” vagy ki az „a Nő”, de azt igen, milyen az a férfi vagy női energia, ami bennünket a legmagasabbra repít és nemcsak illúzió, hanem maga a valóság.

Vannak olyan Párok, mint az én kedves Barátaim, akiknek elsőre sikerült, és vannak olyanok is, akiknek csak másodikra vagy harmadikra. Ők már 30 éve együtt, a Többiek pedig azt kívánják maguknak, hogy legyen legalább ennyit együtt. A lényeg, hogy sikerült és sikerüljön!. És ahogy a pohárköszöntőjében az én kedves barátnőm el is mondta - ennek a szerelemnek az egyik titka abban rejlik, hogy a mélyben szunnyadó parázsból is újra és újra lángoló tüzet tudjunk varázsolni.

A világirodalom egyik legszebb magyar szerelmes versével szeretnék Nekik erőt és türelmet kívánni ahhoz, hogy ez a tűz az utolsó pillanatig lobogjon!

És hogy minél többen megérezhessék és átélhessék ezt a tüzet, kivételesen nemcsak angolul, hanem németül is szeretném megosztani Tóth Árpád sorait!

ESTI SUGÁRKOSZORÚ

Előttünk már hamvassá vált az út,

És árnyak teste zuhant át a parkon,

De még finom, halk sugárkoszorút

Font hajad sötét lombjába az alkony:

Halvány, szelíd és komoly ragyogást,

Mely már alig volt fények földi mása,

S félig illattá s csenddé szűrte át

A dolgok esti lélekvándorlása.

Illattá s csenddé. Titkok illata

Fénylett hajadban s béke égi csendje,

És jó volt élni, mint ahogy soha,

S a fényt szemem beitta a szívembe:

Nem tudtam többé, hogy te vagy-e te,

Vagy áldott csipkebokor drága tested,

Melyben egy isten szállt a földre le,

S lombjából felém az ő lelke reszket?

Igézve álltam, soká, csöndesen,

És percek mentek, ezredévek jöttek -

Egyszerre csak megfogtad a kezem,

S alélt pilláim lassan felvetődtek,

És éreztem: szívembe visszatér

És zuhogó, mély zenével ered meg,

Mint zsibbadt erek útjain a vér,

A földi érzés: mennyire szeretlek!

Boldog 30. évfordulót Kriszta és Zoli! <3