A Mars és a lazaság

A Mars és a lazaság


Azt már tudjuk, hogy a Mars magas szinten a következőket képviseli az életünkben:- „egyenes ember vagyok. Lelkes, energikus és bátor vagyok. A mozgás része az életemnek. Tudatosan fordulok a világ felé, (emelő) erőt adok a környezetemnek.”

A Mars szeptember 9 és 10-én együttáll a Halak csillagkép alfa csillagával az Alrescha-val. Ez a csillag az Egység szimbóluma, Egység magunkkal és Egység a világgal (Univerzummal) is. Érdemes ezen a két napon erre – ha lazán is -, de odafigyelni és erőt meríteni.

Jó, de hogy jön ide a lazaság?

Mielőtt erre válaszolnék, engedjetek meg nekem egy viccet:

A Medve a tisztáson üldögél, amikor látja, hogy a Sas a közeli szikláról aláveti magát a mélységnek, és amikor már majdnem földet ér, szétcsapja a szárnyait és felfelé siklik az égen. Amikor már harmadszor is megismétli ezt az ugrást, a Medve feláll és odamegy hozzá. „Mondd Sas, mit csinálsz?” A Sas csak annyit válaszol: „Lazulok, Medve.” A Medve nagyon elgondolkodik ezen, aztán elindul a szikla tetejére … a Sas már csak annyit lát, hogy leugrik a mélységbe. Csodálkozva szól oda a Medvének „Mit csinálsz?” A Medve csak annyit válaszol: „Lazulok, Sas!” Mire a Sas: „Hű de lazaaaaaaaa!” :o))))

Sokan sokféleképp szokták felhívni a figyelmünket, illetve a figyelmeteket arra, hogy belső énünkhöz visszatalálni, illetve a belső erőnket megérezni a meditációval lehet a legjobban. Igen, én is leírtam már többször. Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy ez egyáltalán nem egyszerű, főleg ebben a rohanó világban. Akkor hogyan lehet mégis ezt a mostani Mars-erőt megérezni és magunkba építeni? Háááát … lazulással ... majdnem úgy, mint a Medve :o)) Hajlamosak vagyunk sok felesleges dologgal eltölteni napközben az időnket, spóroljatok meg ebből ezen a két napon 10-15 percet, üljetek le egy padra, kapcsoljatok ki a telefonotokat, csukjátok be a szemeteket és fürödjetek meg a nap fényében. Ne gondoljatok semmire és senkire, éljétek meg ennek az örömét!

Higgyétek el, ez a kis lazulás is elég már arra, hogy ebből az Alrescha által megtestesített belső erőből begyűjtsétek azt, amire szükségetek lehet a következő két hónapban. A Mars ugyanis visszafelé fog indulni az Égen, ami annyit jelent, hogy kicsit lassabban, kicsit nehezebben fogunk tudni megoldást találni a problémáinkra, az előttünk álló feladatokra november közepéig, amikor újra elindul majd előre. Szükségünk lesz tehát a belső erőnkre és a türelmünkre. Ez annál is inkább így lehet, mivel a másik erő-bolygónk a Plútó is visszafelé halad majd ebben az időszakban.

De aggodalomra semmi ok! Hogy a Mars erején kívül mi tud még bennünket segíteni ebben az időszakban, azt a következő blogbejegyzésben árulom majd el! Addig is jó lazulást! :o)))

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Mars vagy annak fényszögei érintenek – ezzel a „lazasággal” :o) annak az energiái és emelhetőek.