A Balaton varázsa

A Balaton varázsa


Veszprémben nőttem fel és a gyerek, illetve fiatal korom összes nyarat a Balatonnál töltöttem. Nagyon szerettem ezeket a vakációkat. Amikor hazalátogatok, soha nem szalasztom el, hogy egy rövid időre meg ne álljak a tónál.

Aki szereti a Balatont, az tudja, hogy a rajongók általában két „pártra” szakadnak ;o) – vannak az északi partiak, akik a kissé hűvösebb és mélyebb vizet szeretik és vannak a déli partiak, akik odavannak a sekélyebb és melegebb fürdési lehetőségért. És ezen kívül vannak azok, akik se ide, se oda nem tartoznak, számukra a Balaton egyenlő Balatonakarattyával és az öreg Bezerédy stranddal. Mi nem is értjük a másik két „pártba” tartozókat … :o)))

Az elmúlt vasárnap útban hazafelé a Bezerédy strandon kötöttem ki a fiammal. Hosszan sétáltunk a parton és élveztük a víz illatát, a hullámok hangját és a tiszta levegőt. Oly annyira tiszta volt minden körülöttünk, hogy a távolban a tihanyi Apátság templomának két tornya jól kivehető volt (légvonalban ~24 km).

Én tavasszal szeretem a legjobban a tavat. Ilyenkor még csend van és nyugalom. Minden perc, amit az ember a víznél tölt, segít tisztára mosni a homályos látását, kitisztítja a gondolatait és feltölti az üres energiatartályait. Különösen igaz ez azokra, akiknek valamelyik tengelye (ASC-DSC és/vagy IC-MC) vizes zodiákus jeggyel és/vagy csillagképpel (Rák, Vízöntő, Halak) érintett.

És most pont ilyen vizes területen halad az Égen a titkos tudás hordozója, a Merkúr. Sőt! Lassan eléri a legtermékenyebb helyet, ahol a víz ráömlik a földre (ez a Vízöntő csillagkép múlt vizének és a Bak csillagképnek az átfedése).

És miközben ezen a gyönyörű és termékeny területen átutazik, találkozik Szaturnusz Mesterrel, és nemcsak teremtő, hanem ún. varázs-fényszöget is alkot majd a többek között a megújulást, a szabadságot és a tisztán látást szimbolizáló Uránusszal.

Mire érdemes figyelnetek a következő két-három hétben?

- Amennyire lehet, maradjatok tiszták és fogyasszatok kevés alkoholt ;o)! Félreértés ne essék, semmi kifogásom egy finom pohár bor ellen! Az intuíciók és a megérzések csak tiszta fejbe érkeznek, és csak azzal tudjuk őket jól érzékelni.

- Ebben az időszakban az is jót tesz, ha fürdőbe mentek (ezt a pandémiára tekintettel most nem javasolnám) vagy víz közelében töltitek szabad időtöket.

- Merjétek kimondani a félelmeiteket, mert így válhattok tőlük igazán szabaddá! Bátran fogalmazzátok meg azok pozitív ellentéteit és már csak ezeket tartsátok szem előtt!

- Vigyázzatok a szavaitokra, mert most különösen érvényes a szabály – „vigyázz mit beszélsz, mert úgy leszen!”

- És pontosan ezért, legyetek elég merészek szép szavakba önteni azt a csodálatos jövőt, amiről eddig csak álmodoztatok!

- Tartsátok szem előtt az örök értékeket, mint a hit, a szeretet, a hűség, a hála stb., mert ezek az alapjai az újnak!

- És legyetek is nyitottak az újra, még akkor is, ha elsőre extrém hülyeségnek tűnik egy vadonatúj ötletetek!

- Végül, de nem utolsó sorban, ragadjátok meg a lehetőséget a teremtésre, ahogy azt a már sokszor hivatkozott esőcsináló indiánok teszik! Mellesleg a híres üzletembereket, nem véletlenül hívják „rainmaker”-eknek … :o))))

Gondoltátok volna? Ez maga a titkos tudás, a víz és ezáltal a Balaton varázsa is. :o)) Ha azt gondoltátok volna, hogy unalmas lesz az életünk a tavaszi napfordulóig, háááááát … semmiképp :o)) A helyzet az, hogy „Rainmaker” bárki lehet A kérdés csak az, hogy Ti akartok-e közéjük tartozni? ;o))

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Merkúr, Szaturnusz mester és az Uránusz, valamint annak fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.