A Hold

A Hold


A Hold az egyik legcsodálatosabb bolygónk, hiszen egy hónapban többször is változtatja formáját. Sokan tartanak tőle, a Teliholdat pedig kifejezetten félelmetesnek hirdetik. Mi nyugati emberek – az én véleményem szerint - méltatlanul feledkeztünk meg arról, hogy valójában a Hold az egyik legszebb varázsbolygónk, valamint hogy tökéletesen megtestesíti a Nő három alakját.

A mitológiában a Hold Szeléné - a fiatal lány, Artemisz – az érett asszony, Hekáté – az öreg bölcs, a varázslónő. A női kor három szakasza, aminek teljesen megfelel a Hold három fő arca. Az új Hold valaminek a kezdete, a növő Hold a beépülés/a növekvés. Ha a természet működését nézem, akkor a Nagymamám szerint ilyenkor kell vetni és ültetni, mert a növények sokkal hamarabb szárba szökkennek és fejlődnek. Talán azt is tudják, hogy a fogyókúrát vagy a léböjtöt például fogyó Holdnál érdemes elkezdeni, mert növő Holdnál a legjobb esetben is pont nem történik semmi … :o) A teli Hold a teljes rálátás/megértés lehetősége, ezért ilyenkor érdemes este leülni és végiggondolni vagy végigbeszélni a Társunkkal, hogy milyen hónapunk is volt, mit lehetne holnaptól, vagy az Újholdtól másként csinálni, min lehetne változtatni …

Eleink szerint a Férfi a tökéletes Nap, ami körül kering a tökéletes Hold. A Nap fényét szeretettel sugározza az éjszakai világba, megvilágítva ezzel a láthatatlan birodalmakat. A következő 5 bejegyzésemben erről külön írok. Kérem, olvassák el őket! :o)