A Kozmosz ritmusa

A Kozmosz ritmusa


Az asztrológusok és az asztrozófusok is lázban égnek már, mivel június 14-én Szaturnusz mester és az Uránusz ismét teremtő fényszöget fog alkotni. Akivel az elmúlt héten találkoztam, már mindenki érzi ennek az energiának a hatását a mindennapjaiban – kicsit rohanósabb, egyik percről a másikra minden változik, ki kell menni a szabadba, hogy levegőt lehessen kapni ... És ez már a második ebben az évben.

Talán emlékeztek, hogy ezt az évet ez a teremtő fényszög határozza meg. „Három a magyar igazság …” – szokták mondani – „ … és egy a ráadás.” Szóval ebben az évben az első februárban volt, a második éppen mindjárt történik :o), a harmadik pedig pont Szent Este, december 24-én lesz. ÉS! Biztos, ami biztos – Szaturnusz mester még egyszer vissza fog majd kérdezni 2022. októberében. Csak mert szereti a próbákat és a bizonyosságot arról, hogy a fejlődés rendületlenül halad előre.

Három ilyen nagy energiájú fényszög engem is gondolkodóba ejtett a hétvégén. El kezdtem utána olvasni és kutatni …

Arról is beszéltünk már, hogy a bolygók nem öncélúan haladnak a pályájukon és arról is, hogy haladásuk közben más-más bolygókkal találkoznak, illetve alkotnak azokkal különböző fényszögeket. Ezek a találkozások is rendelkeznek egy ritmussal és ezáltal energiával. Persze a Földön mindenki maga dönti el, hogy ezekkel mikor és milyen módon él.

Sokan tudjátok, hogy származásomat tekintve :o))) jogász vagyok. A jogi egyetemre magyar nyelv és irodalomból, valamint történelemből kellett felvételi vizsgát tenni. Ennek köszönhetően alapos és mindenre kiterjedő tudással kellett rendelkeznünk, hogy bejussunk az egyetemre. Ezzel arra szeretnék kilyukadni, hogy már a történelem-könyvekben is benne van, hogy a nagy fáraók, uralkodók, királyok, császárok asztrológusokat alkalmaztak udvaraikban és a nagy döntéseik előtt velük is megvitatták a lehetőségeket. Az igazság az, hogy ezen korábban, mint általában mindenki, én is nagyvonalúan átugrottam, Ennek a hétvégének köszönhetően viszont megértettem ennek az óriási jelentőségét. Miért?

A lassú mozgású bolygók – mint Jupiter, Szaturnusz mester, Uránusz, Neptunusz, Plútó – változó ritmusú és energiájú találkozásaiban és fényszögeiben is vannak ciklusok és ezek különböző szakaszai jelentős hatással vannak a Föld vagy inkább az ember történelmére.

Egy Neptunusz-Plútó kör kb. 493 év, egy Uránusz-Neptunusz kör kb. 172 év, egy Uránusz-Plútó kör kb. 127 év és az aktuális Szaturnusz-Uránusz kör kb. 45. év.

A Szaturnusz-Uránusz körben együtt dolgozik egyik oldalról a realizmus, a gyakorlatiasság, a türelem, az alázat, a tradíció és az örök értékek, a másik oldalról pedig a megújulás, a rugalmasság, az innováció, a zsenialitás és a szabadság.

Ez a júniusi Szaturnusz-Uránusz teremtő fényszög az 1988-ban indult új kör negyedik stációja. A két bolygó 1988-as együttállása a Nyilas zodiákusban, a Kígyótartó csillagkép alatt a Tejúton történt. A Kígyótartó Aszklépiosznak a gyógyító istennek a szimbóluma az Égen. A kígyó, amit a kezében tart, megtestesíti a félelmeinket, az újjászületést és a kreativitást is. Ez az energia többek között ledöntötte a berlini falat, újraegyesítette Németországot és a peresztrojka végén felbomlasztotta a Szovjetuniót.

A második stációja a XX. század zárásaként az a teremtő fényszög volt, amikor Szaturnusz a Bika zodiákusban és a Kos csillagképben, az Uránusz pedig a Vízöntő zodiákusban és a Bak-Vízöntő csillagképek átfedésében járt. Ez utóbbi a szellemileg legtermékenyebb terület az Égen, előbbi pedig maga az elindulás. Ez az energia elhozta többek között az internet forradalmat.

A Szaturnusz-Uránusz kör harmadik stációja 2008 és 2010 között az a szembenállás volt, ahol a Szaturnusz mester a hétköznapi, külső rendet jelképező Szűz zodiákusban és csillagképben, az Uránusz pedig a belső rendet szimbolizáló Halak zodiákusban és csillagképben járt. Ez a szembenállás elhozta többek között a nagy pénzügyi rendszerek összeomlását.

A 2021-es három teremtő fényszögben a két bolygó helyet cserélt – Szaturnusz mester a Vízöntő zodiákusban és a Bak-Vízöntő csillagképek átfedésében jár, az Uránusz pedig Bika zodiákusban és a Kos csillagképben. Ez az a fényszög, amit sokan csak „wake-up call”-nak hívnak. 2020. után tisztán látszanak, hogy hol vannak életünkben azok a paradoxonok, amiken nemcsak felismerni kell és azokon változtatni érdemes, hanem eljött az idő arra, hogy konkrétan változtassunk azokon. Az örök értékekből merőben újat hozzunk létre.

Sem én, sem pedig az asztrozófia nem egyenlő a jövendőmondással. Energiákkal dolgozunk és azok maximális, magas szintű használatára törekszünk. Az mindig látható, hogy ezek az aktuális égi energiák az élet mely területére van a legnagyobb hatással. Éppen ezért arra hívjuk fel a figyelmeteket, hogy hogyan lehet ezt vagy ezeket a lehető legjobban használni.

Mivel ez a Szaturnusz-Uránusz teremtő fényszög érinti a Bika zodiákust és a Bak csillagképet, így ez biztosan hatással lesz az anyag világára. Az anyag világába beletartozik a föld és a pénz is. Ami a legfontosabb, hogy legyetek rugalmasak, hallgassatok a megérzéseitekre, merjetek tisztán látni és szárnyalni, legyetek jelen és ne kövessétek a múlt mintázatait, a régi és elavult szokásokat! Legyetek bátrak, és ha az vezet előre, akkor vágjatok bele valami merőben újba! Az örök értékek, mint a hit, szerelem, méltóság, türelem …, mind-mind segíteni fognak Benneteket!

A Szaturnusz-Uránusz kör zárására 2032. júniusában kerül majd sor ismét a Tejúton, az Ikrek zodiákusban és Bika csillagképben, ami felett ott ragyog Nimród király. Az Ég királya, a felvállalás csillagképe – vállalom azt, aki vagyok, vállalom a képességeimet és működtetem őket. Én irányítom az Életem.

De addig még nagyon nagyon sok víz folyik le a Dunán :o)), ahogy szoktuk mondani. Minden esetre „a gatyát” már most érdemes „felkötni!” és helyben topogás helyett lépésről lépésre előre haladni, mert 2023. március 23-án, amikor majd a Plútó eléri a Vízöntő zodiákust, már az öveket is be kell majd csatolni.! :o))) Indul az új Élet!

Amit ez év elején írtam Nektek, most csak megismételhetem és megerősíthetem:

Kalandra és teremtésre fel!

p.s.1.: Csak mellesleg – a Szaturnusz-Uránusz 2000-es első teremtő fényszögének köszönhetem, hogy az internet segítségével ennyi adathoz hozzájutottam a hétvégén. csak mondom :o))

p.s.2.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Szaturnusz és az Uránusz vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.