A szerelem napja

A szerelem napja


Minden évnek megvannak a jeles napjai, amiket nagyon várunk. Általában ilyen a születésnap, a Karácsony, a Húsvét …, sokaknak az első csók, az első randi vagy a gyerekeik születésnapja és így tovább. Ha asztrozófiai szemmel nézem a napokat, akkor ilyen különleges nap a szerelem napja. Ez az a nap, amikor a Vénusz és a Mars találkozik egymással és szorosan együttáll az Égen. (Az már csak hab a tortán, ha ez nem is egyszer, ha nem akár kétszer is megtörténik egy évben. A Vénusz ugyanis majdnem háromszor olyan gyors, mint a Mars.)

Ebben az évben ez a randi :o) július 13-án lesz az Oroszlán csillagképben. Az oroszlán képességei és ereje nemcsak a fizikai, de az égi világban is lenyűgöző – látja a múltat, ezért képes a múlt hibáiból tanulni. A szerelmetes teremtő erejével pedig biztonságos és boldog életet tud teremteni.

Ha a Vénuszt és a Marsot együtt emlegetjük, akkor sokszor csak a Nő és a Férfi jelenik meg előttünk. Pedig a Vénusz és a Mars energiája ennél sokkal mélyebb és sokszínűbb :o)) A Vénusz azt mondja, hogy „kreatív, alkotó és termékeny vagyok. Teremtő ember vagyok, és művészi módon teszem a dolgom. Harmónia, béke, és egyensúly lakozik bennem, megélem a szerelmet.” A Mars pedig azt hangsúlyozza, hogy „egyenes ember vagyok. Lelkes, energikus és bátor vagyok. A mozgás része az életemnek. Tudatosan fordulok a világ felé, (emelő) erőt adok a környezetemnek.”

Mi történik akkor, ha ez a két erő az Oroszlán csillagképben randizik? A szerelmet nemcsak a Társunkban, hanem első sorban saját magunkban érdemes megkeresni és megtalálni. Ez az az alkotó erő, amivel nem merengünk többé a múlton és az ott elkövetett hibáinkon, hanem azokból tanulva megteremtjük a vágyott jövőt a jelenben. Ennek a legjobb módja az, ha arról nem beszélünk többé, hogy „mi lett volna, ha …” Ami volt, megtörtént. Helyette inkább érdemes azt a képet magunkban megalkotni, erősíteni és erről el kezdeni beszélni jelen időben, amit szeretnénk megélni és úgy, mintha már ténylegesen történne. Ha erre képesek vagyunk, akkor az a szerelem, amit a saját életünkben megvalósítunk, magával hozza azt a Társat is, akivel ezt az életet nemcsak élni tudjuk, hanem élvezni is :o) <3. Ahogy a már sokszor emlegetett Hermész Triszmegisztosz mondja: „Ahogy fent, úgy lent, ahogy bent, úgy kint!”

A szerelem ereje pedig határtalan és a teremtő energiája páratlan. :o))

Ezzel a gyönyörű lehetőséggel és Elisabeth Barret Browning “Hogyan szeretlek Téged? (43. Szonett)” versével (Szabó Lőrince fordításában) szeretnék Nektek jó pihenést kívánni!

Hogy szeretlek? Figyelj. Amennyire

csak hatolni bír föl s le s szerteszét

a lelkem, mikor kiröppen a lét

és az eszmény végső egeibe.

Szeretlek a köznap szükséglete

fokáig; s ha nap süt, s ha gyertya ég;

nyíltan, ahogy férfi küzd a jogért;

tisztán, ahogy a hiúak sose.

Szeretlek, oly szenvedéllyel, ahogy

kínom lángolt, rég, s lánykori imám:

vesztett szentjeim szerelme lobog

benne – könnyem ez, s mosolyom, s talán

egész életem! – s isten adja, hogy

még nagyobb legyen a halál után.

Találkozunk augusztusban!

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Vénusz és Mars, vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.