Advent

Advent


Vasárnap ránk köszöntött az Advent, meggyújtottuk a koszorúkon az első gyertyát. A téli napforduló előtt ez a négy hét az év legsötétebb és legvarázslatosabb időszaka. Belső utazás, amikor felkészülünk a Fény születésére, és az azt követő Karácsonyra.

A hagyományok szerint ez a négy hét egy belső beavató út, amelyen a Tejút és az azt tartó négy Csillag energiáját tudjuk ehhez a munkához segítségül hívni.

Az első Csillag a vörös fényű Antares, ami a Skorpió csillagkép szíve. A legnagyobb szeretet és szerelem szimbóluma. Az egyetlen csillag, aminek erejével nemcsak a szellemi, hanem az anyagi világunkat is meg tudjuk tartani. Ennek a szeretetnek az erejével kell megválni azoktól az emberektől, energiáktól, tárgyaktól, amelyeknek lejárt az ideje és már csak mérgeznek bennünket. Ez az a szeretet, ami belőlünk kell, hogy induljon ahhoz, hogy bennünket is igazán tudjanak viszontszeretni. Mások akkor tudnak bennünket szeretni, ha mi szeretjük és elfogadjuk magunkat.

A következő oszlop a kék fényű Vega, a Lant csillagkép alfa csillaga. A zene varázsát szimbolizálja. Hallgassunk akár operát vagy egy klasszikust vagy rockot, a dallamok ellazítanak bennünket és megmutatják, milyenek is vagyunk, amikor átadjuk magunkat a létezés boldogságának és képesek vagyunk a jelenre koncentrálni.

Sorban a harmadik csillag a sárga fényű Capella. Ő az Auriga csillagkép legfényesebb csillaga, ami Bika csillagkép szarvánál található. Az ő segítségével és energiájával nyílik meg az a kapu, ami elhozza nekünk a Csodákat. Vegyétek észre azokat a pillanatokat, halljátok meg azokat a szavakat, amelyek be tudják aranyozni a napjaitokat, amelyekért hálát tudtok adni este, elalvás előtt. Mert a hálából születik az új, a jobb, a szebb …

A negyedik, utolsó csillag az úton a fehér fényű Sirius, aki a Nagy Kutya csillagképben ragyog. Ő maga a hűség - hűség magamhoz, a képességeimhez és az álmaimhoz.

Ebben az időszakban halad végig a Nap a Skorpió csillagképen, amely segít (sokszor inkább rábír) bennünket, hogy kíméletlenül szembenézzünk saját magunkkal és az életünkkel, azokkal a előbb már említett terhekkel, félelmeinkkel és illúzióinkkal, amelyek akadályozzák azt, hogy egy fontos döntést meghozzunk és a következő lépést megtegyük. Önkéntelenül is érezzük ebben a négy hétben, hogy valójában magunkkal szeretnénk foglalkozni, kicsit egyedül lenni, esténként visszavonulni …

Persze tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy a külvilágban megkezdődött a karácsony előtti rohangálás, ami könnyen be tud szippantani bárkit, ha óvatlan. Tudom, hogy nehéz félretenni az elvárásokat, mert mindennek tökéletesnek kell lennie ... Mégis engedjetek meg néhány tanácsot erre az amúgy gyönyörű időszakra, amit a saját hibáimból tanultam! Talán ezekkel kicsit több időt tudtok magatokkal tölteni, nagyobb eséllyel tudjátok magatokba szívni a Tejút és annak tartó oszlopainak (csillagainak) az energiáit és lassan az ünnepre hangolódva díszbe tudjátok öltöztetni a szíveteket:

1. Gondoljatok át és tervezzetek meg előre lehetőség szerint annyi dolgot, amennyit lehet – az ajándékokat, a sütiket és az ételeket etc. Mit, mikor és hol vásároltok be, illetve rendeltek meg!

2. Minden egyes nap örüljetek annak, amikor egy-egy dolog már lekerül a listáról, mert elintéztétek! És ne felejtsétek el megköszönni az apró gesztusokat, amit kaptok vagy legalább hálával gondolni rájuk! Ebből születnek az újak!

3. Higgyétek el, hogy a család többi tagja is remekül tud karácsonyfát díszíteni, ajándékot csomagolni, mézeskalácsot díszíteni, teríteni stb. Lehet, hogy nem lesz olyan tökéletes, de könnyebb koordinálni, mint egyedül beleszakadni a sok feladatba! Biztosan boldogan segítenek, csak kérjétek meg őket!

4. Azt mondja az Írás, hogy ha nem tudsz valakit szeretni, akkor inkább légy hozzá irgalmas! Ebben az időszakban rémületesen sok ideges és feszült emberrel lehet találkozni. Próbáljatok meg lehetőség szerint ilyen helyzetekben a legnagyobb türelemmel reagálni, ezeken a negatív energiákon kívül maradni és főleg azokat nem hazavinni.

Végül, de nem utolsó sorban!

5. Szakítsatok magatokra időt minden egyes nap! Ha mindenki másra van, akkor biztosan akad negyed órát magatokra is! Egy jó kávé, egy különleges tea, egy finom kocka csoki, egy csomag meleg sült gesztenye …. csodákra képes! A világ pedig olyan amilyenek mi vagyunk! Nem de?! Csodálatos!

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a bolygók, amelyeket esetlegesen az Antares, a Vega, a Capella vagy a Sirius, illetve azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.