„Akarom! Akarom?”

„Akarom! Akarom?”


A mozirajongók biztosan felismerték ezt a két ikonikus mondatot - Carry Bradshaw könyvének a címe.

Akik ismernek bennünket, tudják, hogy elképesztő mennyiségű filmet tudunk itthon megnézni, és persze vannak ezek között bestsellerek, amiket bárhol bármikor … :o) Ilyen a „Szex és New York” is.

Szeretek a gyerekeimmel és a barátaikkal beszélgetni, akik már tanulják a felnőtt életet. Sokat tanulunk egymástól. Örülünk, amikor mindenki otthon van és együtt tudunk vacsorázni. Ezek a vacsorák még izgalmasabbak, ha valamelyik barát/barátnő (vagy ezekből több) is részt tud ezeken venni.

És mi az összefüggés a „Szex és New York” és ezek között a vacsorák között? A válasz egészen egyszerű – a felmerülő témák között mindig megjelenik a barátság, a szerelem, a szex és a párkapcsolat. Szombat este éppen onnan folytattuk a legutóbbi blogbejegyzést, hogy honnan is tudom, hogy „ő az igazi”? Én a magam részéről onnan tudtam, hogy amikor megláttam a Férfit, hirtelen nem kaptam levegőt és csak annyi csúszott ki a számon „Uram Isten, ő az!” A Lányok mögött van már néhány kapcsolat, de ilyet még nem éreztek. Önökkel hogy történt ez? Talán tudnak más támpontot adni?!

És persze előkerült annak a lehetősége, hogy mi történik akkor, ha életünk szerelme már elvált és talán már gyermeke is van.

Az én véleményem szerint mindent elmond egy elvált férfiről, hogy hogyan viselkedik a volt feleségével, aki még esetleg a gyermekei anyja is. És mivel a Férfi „csomaggal” érkezik, ezért tényleg találó a cím – Akarom! Akarom?

Ilyenkor érdemes fejben tartani

  • egyrészről, hogy ami megtörtént, az megtörtént. Mivel nem voltunk ott és nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, ezért ugyan a véleményünket elmondhatjuk – szerintem azt is csak akkor, ha a Párunk megkérdezi -, de felesleges uszítani bárkit is. Higgyék el Hölgyeim, hogy hosszú távon a béke kifizetődőbb, mint a marakodás (és gondoljanak bele, ez könnyen megtörténhet Önökkel is).
  • másrészről a gyerekek örök kapcsolat – inkább legyenek a barátaik, mint az ellenségeik! :o)

Mennyire tudtam segíteni a döntésben?