Amikor a telefon kiszáll a buliból …

Amikor a telefon kiszáll a buliból …


Szombaton délelőtt kicsit aggódtam, hogy miről is fogom írni a következő blog-bejegyzésemet. Ez a probléma aztán meg is oldódott délutánra, amikor a telefonom saját hatáskörben úgy döntött, hogy a maga részéről kiszáll a buliból. Semmilyen módon nem volt hajlandó működni. Kissé tanácstalanul rohangáltam a házban a különböző vezetékekkel, de semmi nem tudott életet lehelni bele. Ennyit a márkás mobilokról…

Azt gondoltam vagy éreztem, hogy a biztonságérzetem megsérült. Nem vagyok utolérhető és én sem tudok utolérni senkit. Aztán eszembe jutott a teljesen kézenfekvő megoldás – akiről tudom, hogy hívna és esetleg ideges lenne, mert nem ér utol és nem tudja, mi történt/ik velem (pl. a gyerekeim), azoknak írok egy e-mailt. Ezt meg is tettem, mégis még mindig kicsit kényelmetlenül éreztem magam.

És mit tesz ilyenkor az asztrozófus? Megnézi, hogy milyen energia is van épp az égen, illetve mit kell megtanulnia.

Január 18-án két jelentős energia jelent meg. Az egyik a feltétel nélküli szeretet/szerelem üzenete volt, mivel a Mars együttállt az égen a Skorpió csillagkép alfa csillagával az Antares-szal. „Az igaz” – gondoltam -, „hogy feltétel nélkül szeretem az Öreg Kandúrt, a gyerekeimet, a barátaimat, na de ehhez a telefonomnak semmi köze.” Jó, de akkor mi a másik?

A megoldás az Uránusz bolygó volt, aki a Vénusszal és a Merkúrral karöltve azt szerette volna megmutatni, hogy mire is vagyunk képesek váratlan helyzetekben. Képesek vagyunk-e a bennünk alvó zsenit felébreszteni és egy ilyen helyzetet megoldani? ;o)

Az igazság egyrészt az, hogy van élet a telefonon kívül (is) … , ami ráadásul szokatlanul nyugodt. Másrészt a biztonságérzetünket nem egy eszköznek, (pl.: a telefonunknak) vagy egy másik embernek köszönhetjük, hanem saját magunknak. És mi a legfontosabb? Ha nem ragaszkodunk a szokásainkhoz, akkor abszolút képesek vagyunk rugalmasan alkalmazkodni a legváratlanabb körülményekhez/eseményekhez is megőrizve a biztonságunk! És ez (legalábbis az én koromban ;o)) igazán jó hír, nem de! :o)))))

p.s.: Mi történt még ezen a napon? A barátnőm úgy eltette a garázskulcsát, hogy gyalog indult a megbeszélt moziba. A kulcs persze meglett másnap reggel ott, ahol már korábban is kereste ... A lányom taxija pedig defektet kapott a szombat éjjeli buliból hazafelé, így inkább a barátnőjénél aludt ...