Az első/k

Az első/k


Születésünktől fogva életünk során sokszor élünk át valamit először – az első lépések, az első szavak, az első napok az oviban, az iskolában, a gimnáziumban …, az első szerelem, az első ölelés, az első csók és még folytathatnám.

50 éves elmúltam és igazán szép életem van – imádom a munkám, a gyerekeim, a tündérkertem és még mindig hiszek a szerelem csodájában. A hétvégén olvastam egy régi kollégám FB posztját – 8 hónap után a hétvégén tudott először Stuttgartból Rómába utazni a Szerelméhez. Micsoda izgalom! Hosszú hónapok után az első ölelés, az első csók … ;o)

Igazat megvallva, hogy jogilag ismét szabaddá vált a külvilág, én is élvezem megélni ezt a fajta teljes szabadságom – hosszú idő után az első reggeli NEM itthon :o), az első ebéd NEM itthon :o), az első vacsora NEM itthon :o), az első kávé Nem itthon :o) … szeretem újra megélni az “elsőket” és szeretem a maszk nélküli életet, azt viszont minden értelemben :o)

Egy másik emberhez nemcsak a szemünkkel, hanem az arcunkkal is kapcsolódunk. A kommunikációnak csak 7%-át képezik a szavak, a fennmaradó 93% kb. fele-fele arányban a test rezgése/energiája és a testbeszéd. A testbeszédhez pedig szorosan hozzátartozik az arcunk. Szeretem látni, hogy ki és mit fejez ki nemcsak a szemével, hanem az arcával is – az elhangzó szavakban mennyi az igazság és mennyi a valódi szeretet.

Vasárnap a kommunikáció bolygója, a Merkúr, retrográdba fordult és elindult kozmikus irányba. Ezen az úton fog találkozni a Nappal június 11-én pénteken a Bika szarvánál, ami már a Tejúthoz kapcsolódik, a Tejutat érzékeli.

A retrográd Merkúr szeretné, ha megértenénk, hogy tegyük le az álarcokat, éljünk az álmainknak, a valódi teremtő erőnknek, a Nap pedig megadja hozzá azt az energia bombát, amivel az első lépést meg lehet tenni ennek irányába. Megint csak egy “első” :o)))

A hétvégén hallgattam Joe Dispenza néhány előadását. Többek között arról is beszélt, hogy mennyire függővé tudunk válni a stressztől, és ennek következtében a testünk által termelt adrenalintól, illetve a kortizoltól. Ennek a függőségnek „köszönhetően” képesek vagyunk állandó stressz-előállítóvá válni, hogy megkapjuk a napi adag „cuccot”. Ez pedig egyenes út a betegség/ek felé … Megkockáztatom, hogy bizonyos esetekben ez a fajta stressz-függőség rosszabb, mint néhány drogtól való függőség.

Emlékszem rá, hogy amikor tranzakciós jogász voltam, egy-egy tranzakció folyamán mennyire váltunk függővé … képesek voltunk akár 72 órát is talpon tölteni a siker érdekében. Ráadásul ezt 2-3 havonta képesek voltunk éveken keresztül úgy előadni, hogy közben napi 12-16 órát dolgoztunk gond nélkül. Megállás nélkül mentünk előre.

2005. december 21-én zártuk többünk életének egyik legnagyobb és leggyönyörűbb tranzakcióját. Aznap este az egész csapat együtt ünnepelt – teljesen szokatlanul az eladói és a vevői oldal is. Fantasztikus este volt – bocsánatot kértünk a másiktól a hangsúlyokért, a szavakért, amelyek a megfeszített tempóban elhagyták a szánkat vagy a kezünket :o)) és megköszöntük azt a rengeteg tapasztalatot, amit egymástól szereztünk. Közben annyi tequilát ittunk meg, hogy az akkori Beckett’s Pub pince-készlete is elfogyott. Visszagondolva a legijesztőbb az volt, hogy az adrenalin és a kortizol szintünk olyan magas volt, hogy szín józannak éreztük magunkat.

Aztán jött a nagy meglepetés – a Karácsonyt még végigmenedzseltük, de Szilveszterre mindenki összeomlott és beteg lett … Hetekig tartott, mire visszaállt a testünk nyugalmi állapota és szerencsésnek mondhatta magát a csapatból az, aki ezt csak „egy kis lázzal” fűszerezve tudta helyreállítani.

Sokszor jutott ez eszembe az elmúlt 16 év során … figyelmeztetésként. Ma már tudatosan figyelek arra, hogy ha át is lendülök egy kicsit ebbe a stressz állapotba, akkor mihamarabb térjek vissza a nyugalmamba. Sokkal kellemesebb állapot az egészség :o))

A közeledő Szaturnusz-Uránusz szoros teremtő fényszögben, ebben a különleges 2021-es energiában itt egy újabb lehetőség visszatérni önmagunkhoz, a gyerekkori álmainkhoz, egy alapjaiban új élethez, a nyugalomhoz és az egészséghez. :o))

Mi szóltok ezen az úton egy első lépéshez?

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Nap és a Merkúr vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.