„Beethoven a zene Mozartja”

„Beethoven a zene Mozartja”


Ezen a mondaton mindenki nagyon jókat szokott nevetni. Tulajdonképpen Csajkovszkij is lehetne vagy Elton John vagy Presszer Gábor vagy esetleg én, aki 10 évig zenéltem vagy éppen Ön, aki ezt a kis rövid írást olvassa.

Az első reakciója erre biztosan az, hogy teljesen megbolondultam. Pedig higgye el - egyáltalán Nem! Az igazság az, hogy minden egyes ember valamilyen tehetséggel születik. Sokszor többel is egyszerre. A kérdés csak az, hogy ezt a tehetséget az adott ember – vagy éppen Ön – már felfedezte-e vagy csak a felfedezés kapujában áll.

Arról már korábban írtam, hogy az asztroszkópban két tengely található.

Emlékeztetőül - az Aszcendens - Deszcendens tengely megmutatja azt, hogy ki vagyok „Én” és hogy mit lát rólam a környezetem, mit sugárzok öntudatlanul a környezetem felé.

A mi szempontunkból most az IC-MC tengely fontosabb, mert az mutatja meg, hogy milyen képességeket hoztam magammal, és hogy merre felé megyek, milyen feladataim vannak.

Tanulmányaink alapján két dolgot biztosan kijelenthetünk – az egyik az, hogy a Nap az éves körútja során 14 csillagképpel találkozik az égen, amiből 12-t alapul véve alkották meg Babilonban a zodiákus jegyeket. A 360 fokot elosztották 12-vel. Ehhez zárójelben jegyezném meg, hogy a Föld nem lapos, és ahogy az Univerzumban minden, ő is folyamatos mozgásban van.

A másik dolog, ami logikusan következik az előzőből, hogy ha ezt a 360 fokos kört veszem alapul, akkor az lényegében kizárt, hogy az előbb említett IC- MC tengelynek az IC része valamin ne menne keresztül!

Akkor már csak az a kérdés maradt, hogy min megy keresztül az IC? Egy zodiákus jegyen és legalább egy csillagképen biztosan. Ebből pedig egyenesen levonható az a következtetés, hogy minden egyes ember valamilyen különleges képességgel születik.

Szóval, ha Ön nem is a zene Mozartja, de még lehet a blogírásé vagy bármi másé! :o) Ha eddig még nem fedezte fel, akkor csak bíztatni szeretném arra, hogy engedjen a megérzéseinek, ha azok kopogtatnak, ne hezitáljon elindulni … soha nincs késő “Mozart” - á válni… :o))