Beszéljünk a változásról! 2.

Változtassunk?


Előzőleg arról írtam, hogy milyen is, ha nem érezzük jól magunkat a munkánkban. De ez megtörténhet velünk bármilyen más élethelyzetben is – a párkapcsolatunkban, egy barátságban, egy üzletben …. és végső soron az egész életünkben.

Abban szerintem mindannyian egyetérthetünk, hogy hasonló helyzetekben alapvetően mindig két választásunk lehet - változtatunk vagy maradunk abban, amiben vagyunk.

Meglepő módon abban az esetben, ha maradunk, ismét két választásunk van – szenvedünk vagy megerősödünk. Én a szenvedést nem javasolnám, mert annak előbb-utóbb betegség a vége. Először csak ritkán, aztán egyre gyakrabban és egyre komolyabb tünetekkel. Ezt Csernus Imre szemléletesen írja le Férfi című könyvében. Szóval, ha úgy döntünk, hogy maradunk, akkor az a legjobb, ha tanulunk. Megtanuljuk kezelni a helyzetet, tudatosan odafigyelünk arra, hogy az adott körülmények között hogyan tudjuk jól érezni magunkat. Hölgyek – higgyék el nekem, a vásárlás csak ideig óráig segít. Kacatgyűjtés helyett egy süti tanfolyam vagy egy jó futás/gyaloglás vagy heti két-három edzés vagy egy új nyelv tanulása sokkal jobb és hosszú távon hasznosabb megoldás.

A harmadik lehetőség, hogy változtatunk és mindent megteszünk azért, hogy az a kellemes bizsergés - ami végigszaladt rajtunk, amikor először gondoltunk az újra - az valóra váljon és a mindennapi életünk része legyen.

Félreértés ne essék, mindenki maga hozza meg a döntéseit és neki legbelül kell éreznie, mi a helyes. Én személy szerint mindegyiket kipróbáltam és ezért tudok egyetérteni Bán Zsuzsa tanárom tanácsával – „A járt utat a járatlanért igenis cseréld el!” :o)

Ehhez a változáshoz most áprilisban rendkívüli módon járul hozzá a Szaturnusz és a Plútó együttes energiája. Az ő rezgéseik felhívják a figyelmünket arra, hogy eddig mit nem tettünk meg életünkben és mi az, amiért igenis érdemes lenne küzdeni. (www.csillagtitkok.hu) Ne csodálkozzanak azokon a váratlan, szinte hihetetlen sugallatokon, amelyek például eszükbe juttatják gyerekkori álmaikat vagy azokat az ábrándjaikat, amiket néhány héttel/hónappal ezelőtt szőttek abban a kávéházban …

Arról pedig, hogy mivel kell akkor szembenéznünk, amikor eldöntjük, hogy elindulunk az ismeretlen új felé, beszéljünk legközelebb!