Beszéljünk a változásról! 3.

Higgye el, hogy képes rá!


Én először úgy döntöttem a számomra – fogalmazzunk úgy - kellemetlen helyzetben, hogy maradok. Először én is vásároltam, de aztán inkább oly annyira megtanultam kezelni ezt a helyzetet, hogy ez a későbbiekben több olyan pl munkahelyi konfliktuson segített át, amin normál körülmények között korábban biztosan nagyon megijedtem volna. Így viszont teljesen higgadtan tudtam kezelni nemcsak az embereket, de a szituációkat is.

A fejemben azonban sokszor ott motoszkált a mondat - „Mi lenne, ha …” Ehhez rögtön hozzá kell tennem, hogy mindenkinek más az útja, mindenkire más feladatok várnak. Ha erre konkrétan kíváncsiak vagyunk, vagy csak szeretnénk, ha a megérzéseink visszaigazolásra találnának, érdemes megnézni, hogy az Asztroszkóp mit is rajzol ki. Bár mások a feladataink, ugyanaz a kérdés mindenkinél felmerül - képesek vagyunk-e ezekkel szembenézni? Ehhez szeretném még hozzátenni, hogy az általános tapasztalatok szerint kb 7 évente jelentős változás következik be az életünkben, vagy következne be, ha észrevennénk / hagynánk.

Ha észrevesszük és szeretnénk is hogy megtörténjen a változás, akkor talán a legfontosabb az, hogy elhiggyük, képesek vagyunk rá! Az utolsó porcikánkkal is ezt akarjuk. Páratlan segítség ilyenkor, ha a Társunk (Partnerünk) is hisz bennünk, támogat bennünket ezen az úton. A problémákat kihívásnak tekintjük, amire biztosan megtaláljuk a helyes megoldást, a félelmeinket pedig sutba vágjuk, és egyenesen előre nézünk.

A barátaink két táborra fognak oszlani – az egyik részük támogatni fog, a másik részük a kétségeiket fogják megosztani velünk folyamatosan. Soha nem szabad rájuk neheztelni – ők tulajdonképpen az ördög ügyvédei és sok esetben olyan szempontból fognak egy-egy gyakorlati kérdést megközelíteni, amire nem is gondoltunk korábban. Akaratukon kívül rendkívül sokat segítenek nekünk.

És ha minden összeállt és elindul, amiért kockáztattunk, ne felejtsünk el ÜNNEPELNI!!! Ez mindig emlékeztetni fog bennünket arra, hogy büszkék lehetünk arra, amit létrehoztunk!