Beszéljünk kicsit a szívünkről!

Beszéljünk kicsit a szívünkről!


A fiatal lányok – ahogy egykor én is :o)) - sokat álmodoznak az esküvőről, a párkapcsolat valahogy csak ezután következik. Idővel aztán rájövünk, hogy az az esküvő a gyönyörű, ami egy szerelmes pár kapcsolat megpecsételése. Május van és talán a tündérmesék okán is sokan reménykednek most a csodában – a szerelem csodájában.

Onnan jutott ez most eszembe, hogy ezen a héten az új Holddal fűszerezve minden a szerelmet szimbolizáló Vénuszról szól. Lassan egyre közelebb táncol a Merkúrhoz, hogy május végén - ebben az évben harmadszor is - együttálljon vele a Nimród csillagaiban. Nem rohannék előre, de annyit mindenképp szeretnék itt leírni, hogy Nimród az első koronázott király szimbóluma az Égen, a felvállalás csillagképe. Ő az, akit a Föld bármely pontjáról látni lehet, és akinél a négy égi út találkozik. A Tejút, az Eridanus – a beavatás folyója, amire ő maga rálép -, az Ecliptica – ahol a Nap jár -, és az Equator – ami a Föld útját mutatja-. Talán ebből is érzitek, hogy ez a találkozás nagy jelentőségű.

Arról korábban írtam, hogy 2021-ben a Merkúr és a Vénusz négy együttállásának célja, hogy megteremtse a baráti és párkapcsolatokban azokat az átalakulásokat és változásokat, amelyeknek köszönhetően ezekben a jövőben a szeretet és szerelem játssza a főszerepet.

Emlékeztek? Az első találkozás a Vízöntő csillagkép múlt vizében történt azért, hogy megértsük a múltat és letegyük azokat a terheket, amelyek akadályoznak bennünket az előrelépésben. A másodikra a Kos csillagképben került sor, amely lehetőséget adott az új úton történő elindulásra. Most pedig a Nimród csillagaiban kerül sor az együttállásra annak érdekében, hogy felvállaljuk a döntéseinket és rálépjünk arra az útra, amit legbelül a szívünk mélyén érzünk.

Ezt a döntést meghozni sohasem egyszerű. Ezért aztán érdemes erre a találkozóra szépen, rendben felkészülni. Ezt segíti a Vénusz ezen a héten, a Merkúr pedig a jövő hét folyamán, hogy május 29-ére „díszbe öltöztessük a szívünket” úgy, ahogy azt a kis róka mondta a Kis Hercegnek és ahogy tette ezt minden egyes találkozásukkor.

A felkészüléshez szükséges üzeneteket legfőképp a Jupiter, Szaturnusz mester és a Plútó küldi nekünk ebben a két hétben. Az ő munkájukat segíti a Neptunusz – a meditáció és a lazulás a következő napokban talán még hasznosabb, mint valaha. Persze csak akkor, ha szeretnétek egyrészt egy olyan párkapcsolatot, ami őszinte, stabil alapokon áll, kiegyensúlyozott és az életben előrevisz, másrészt olyan barátokat, akikkel a lehetőségekről, az új utakról és a boldog párkapcsolatotokról csak úgy, kendőzetlenül beszélgethettek.

Szóval 2020. három főszereplője ismét színre lép :o)) Ne ijedjetek meg! Segítséget hoznak - higgyetek magatokban, de nézzetek szembe az igazsággal és ne söpörjétek többé azt a szőnyeg alá! Bocsássatok meg azoknak, akik bántottak Benneteket és magatoknak is, mert hagytátok, hogy megtörténjen! Lássátok meg, hogy a korlátok a külvilághoz tartoznak, legbelül bármire képesek vagyunk! Bármit meg tudunk teremteni a lélek tüzével, csak koncentrálni kell és fókuszálni! És még valami - azt a türelmet, amit másoknak adtok, adjátok meg magatoknak is!

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a szívünk „díszbe öltöztetés”-e nem jár változással. Ahhoz, hogy egy új kapcsolat a szívünkbe kerüljön, annak legyen helye, el kell búcsúzni a régitől. A búcsú, a változás mindig fájdalommal jár, a fájdalom pedig könnyekkel. De ezek a könnyek – még ha a XXI: században „ciki” is sírni – hozzák a tisztulást, a megkönnyebbülést. A megkönnyebbülés magával hozza a nyitottságot az újra, a mosolyt az arcotokra és máris díszbe öltözött a szívetek.

Mindezek óriási erőt adnak ahhoz, hogy bátran kezdjük el a készülődést arra a csodálatos május 29-i találkozóra. Én hiszek a csodákban, főleg a szerelem csodájában! Annál hamarabb történik meg, minél hamarabb öltöztetjük díszbe a szívünket!

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Merkúr, a Vénusz, a Jupiter, Szaturnusz mester és a Plútó, vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva