Bolondos április

Bolondos április


Arról már írtam, hogy 2021. épp oly különleges, mint amilyen a 2020. volt, csak másként. A Plútó - Szaturnusz mester – Jupiter együttállás főszerepét átvette Szaturnusz mester és az Uránusz teremtő fényszöge, amit márciustól kezdődően több bolygó energiája is fel és megerősít. Ezt a tavaszt alapvetően a Nap és a Vénusz együttállása határozza meg - a női báj, annak puhasága és ölelő szeretete megadja annak a lehetőségét, hogy a 2021-gyel kezdődő új korszakban a szeretet, a szerelem, az alkotás és a teremtés támogassa az Ősi értékeken megszülető Újat.

Mi nők, változékonyak vagyunk, hiszen természetünkhöz tartozik a Hold, akinek az alakja nemcsak napról napra, de óráról órára is változik. Néha nehéz bennünket követni, bolondosnak tűnünk, mint ez az április. Süt a nap, aztán jön a hóvihar, megint süt a nap, esik egy kis jég, aztán ismét mindent elönt a ragyogás … De ebben a Holdban van benne az a befogadó, megtartó és elengedő szeretet, ami kiegészülve a Nap kiáradó, felfedező és megvalósító energiájával maga az egyesülés vágyának ősi misztériuma.

Ebben a vágyban benne foglaltatik az a Teremtés, amit a Vénusz támogat szeretettel és szerelemmel. Ebbe a vénuszi támogatásba lép be ezen a héten 2021. harmadik főszereplője a Merkúr. Azzal, hogy a Merkúr a kos zodiákusban, de még a Halak csillagaiban sétál, megadja a lehetőségét annak és ezzel segít abban, hogy megértsük azt, ami a múltban történt, összegezzük annak tanulságait azért, hogy képessé váljunk másként, más módon gondolkodni és szeretni azért, hogy el tudjunk indulni a merőben új uránuszi úton.

Azt mondják, hogy az emberek 80%-a a múltban él és a múltbeli történéseket vetíti ki a jövőre. Ezért aztán ők képtelenek a jelenben élni és mindig a holnaptól várják a megoldást. A múlt nagyon fontos része az életünknek, mert mindig minden okkal és értünk történik. DE!!! Ami történt megtörtént – felesleges egy egész életet bűntudatban leélni. Inkább érdemes arra koncentrálni, hogy mit tanultunk, mit és hogyan csináljuk másképp! És még valami! Az egyik „kedvenc” mondatom – „Nem volt más választásom.” Valljuk be őszintén, mindig van más választásunk, csak nem biztos, hogy van bátorságunk és akaraterőnk azt végigvinni.

A Merkúr és a Jupiter együttállásai az év elején segítettek nekünk megérteni, hogy milyen terhektől érdemes megszabadulni, amelyeket már réges régen cipelünk és abszolút feleslegesek. A Merkúr Vénusz együttállások az év folyamán pedig abban segítenek, hogy ha gondolatainkban szabaddá tudtuk, illetve tudunk válni, akkor hogyan tudjuk az életünket, a sorsunkat termőre fordítani. A Nap pedig már csak a cselekvő erőt adja, hogy tényleg legyen másik választásunk.

A Nap a jövő héten eléri a Kos csillagait. Ez a bolondos 2021-es április szokatlanul és eddig még ismeretlen módon hozza el és mutatja meg az új lehetőségeket és a választásokat. Érdemes hát felkészülni, mert április 23-tól dübörögni fog az energia. De erről majd jövő héten … :o))

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Nap, Merkúr, Vénusz és Jupiter, vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.