December 13. Luca napja

December 13. Luca napja


Magyarországon december 13. jeles nap, Luca napja. Kevés olyan nap van a naptárban, amelyhez annyi hiedelem és szokás kapcsolódik, mint ehhez a naphoz. A régi időkben ezen a napon történt az állatok és gabona termékenység-varázslása és kezdődött meg Luca-székének a készítése. Ez egy nagyon különleges szék – december 24-i éjféli miséig kellett úgy elkészülnie, hogy vasat nem tartalmazhatott. Van olyan vidék, ahol akár kilencféle fát is felhasználtak hozzá. És mit csináltak a kerek háromlábú székkel? Az éjféli misére vitték magukkal az emberek, hogy arra ráállva meglássák, hogy a templomban ki a boszorkány.

Ezekből a szokásokból mára már sok feledésbe merült, egy dolog azonban mindenki emlékezetemben benne maradt – ez a varázslatok napja. 2020. december 13-án nemcsak a hagyományok, miatt érdemes varázsolni, hanem a csillagok is ezt üzenik. :o)

Ebben az évben Luca napján a Nap együtt áll a Merkúrral és a leszálló Holdcsomóponttal a Skorpió fullánkjánál.

A Nap az éves útján kétszer találkozik a Holddal, ezt a találkozást nevezzük tulajdonképpen a Holdcsomópontnak. Ez a két Holdcsomópont az asztrozófiában - többek között - a belső Sárkányt jelképezik. A felszálló Holdcsomópont azt az állapotot szimbolizálja, amikor reggel felébredünk – már nem vagyunk az álomvilágban, de még nem érkeztünk meg anyagi világba sem. Tudjátok, amikor még kótyagosak vagyunk :o) A leszálló Holdcsomópont pedig az az állapot, amikor lefekszünk aludni, már itt sem vagyunk, de még nem értünk át az álomországba. Tulajdonképpen ez az a két szituáció, amit meditációval könnyen elérhetünk. Ilyenkor vagy jobban mondva ebben az állapotban vagyunk a legjobban képesek azt a belső Sárkányt legyőzni és hallgatásra bírni, ami a fülünkbe duruzsolja, hogy „ne add át a kontrollt az intuícióidnak, ne hallgass a megérzéseidre! Ne cseréld el a járt utat a járatlanért!” és még folytathatnám. Ti is jól ismeritek ezeket a mondatokat ugye? ;o))

Miért fontos ez? Mert a Skorpió csillagkép fullánkja – ahol a fenti együttállás megtörténik - éppen a Tejút hasadékában található, amit nemző hasadéknak is nevezünk. Ez az a hely az Égen, amiért most szombattól hétfőig érdemes a gondolatainkat teljesen uralni, azok pusztító erejét és a külvilágot kikapcsolni és egy új valóságot teremteni! Biztosan tapasztaltátok már, hogy a gondolatainkkal és az érzelmeinkkel bármit meg tudunk teremteni! Éppen ezért érdemes - és azt is mondanám, hogy kell is - ebben a három napban a TV-t és a híreket kikapcsolni, őszintén jókat beszélgetni, karácsonyi sütit sütni és az illatát mélyen beszívni, a mágikus mesékben elmerülni, a csodákra koncentrálni és az angyalok szárnyának lágy simogatását az arcunkon megérezni, ellazulva a jövőről jelen időben álmodozni, hálát adva a szép dolgokért mély és nyugodt álomba merülni …

Szeretettel kívánok Nektek varázslatos hétvégét!

És ha Karácsony éjjelén szeretnétek a boszorkányokat látni, ne feledkezzetek meg Luca székének faragásáról! :o))))

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Nap és a Merkúr vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.