Egy igaz történet 1.

Egy igaz történet 1.


Sophie a kandalló előtt ült és mereven bámulta a tüzet. Vastag takaróba burkolózott, de még így is rázta a hideg. Hazafelé menet még beugrott a közeli kávézóba. A kávé különleges dolog volt az életében – maga őrölte és főzte át a kis kotyogóján minden reggel. Szertartássá vált reggelente a Nagyitól örökölt kis csészében gőzölgő eszpresszóval leülni és végiggondolni, mit tervez aznapra. Semmiképp nem szerette volna elfelejteni, hogy aznap szemes kávét vásároljon otthonra kedvenc kávézójában, mivel a készletei erősen kifogyóban voltak.

Arra egyáltalán nem számított, hogy a kávézó bejáratában összefut Péterrel. Péter Márk legjobb barátja volt. Nem találkoztak azóta, hogy Sophie és Márk útjai szétváltak. Sophie meglepetésében széles mosollyal köszöntötte Pétert. Néhány udvarias mondatot követően Péter számára kiderült, hogy Sophie a világon semmit nem tud Márkról. Hezitált, aztán hirtelen elhatározással, hogy ne tudja meggondolni magát, elmondta Sophinak, hogy Márknak már csak napjai vannak hátra. A tavaly nyári hasnyálmirigy-gyulladás után, hirtelen lett rajta úrrá a rák és már nincs ereje tovább küzdeni,

Sophie arra sem emlékezett vissza, hogyan jutott haza, és hogy hogyan lett tűz a kandallóban … az a kép lebegett a szeme előtt, amikor 7 évvel ezelőtt egy internetes ismerkedési oldalon meglátta Márk képét és hirtelen a nyakában dobogott a szíve. Sohasem érzett ilyet azelőtt. Rögtön megírta az első levelet és a válaszra sem kellett sokat várnia. Néhány nap múlva már azon kapta magát, hogy munka után ezerrel rohan haza, hogy olvashassa Márk levelét és írhassa rá a választ.

Így telt néhány hét, amikor felmerült a találkozás lehetősége. Alaposan megszerveztek mindent, Sophie lázban égett. A randi előtti napon egy hosszú levelet kapott Márktól, aki töredelmesen bevallotta, hogy ő tulajdonképpen párkapcsolatban él, ami rettenetes, nem visz sehova stb. stb. … Sophiera bízza a döntést, hogy ebben a helyzetben találkozik-e vele egyáltalán.

A találkozó után kapcsolatuk még szenvedélyesebb lett, szinte számolták a perceket a következő randiig. Márk időt kért Sophietól és végül elszánta magát arra, hogy elköltözzön otthonról. Egy őszi szombatot nézett ki arra, hogy ezt közli a feleségével. Sophie előző este felhívta, hogy ő nem tudja a felelősséget azért vállalni, hogy szétrobbantson egy családot, ezért inkább arra kéri Márkot, maradjon. Hogy döntését nyomatékosítsa, minden kapcsolatot megszakított Márkkal, miközben a lelke valósággal meghalt és teljesen láthatatlanná vált a környezete számára.

Folytatatás a jövő héten!