Hinni vagy nem hinni – ez itt a kérdés?

Hinni vagy nem hinni – ez itt a kérdés?


Nektek is nehéz volt ez az utóbbi néhány hét? Sokszor éreztétek úgy, hogy teljesen elegetek van, és ugyan nyár van, az idő is jó, meg végre itt a lehetőség töltődni, de valahogy még sem megy vagy nem úgy, mint máskor? Ez nem csoda, hisz a Jupiter épp retrográd volt.

Ez persze így önmagában kellően misztikusan hangzik és éppen ezért, sokan meg sem merik kérdezni, hogy ez mit is jelent. Megsúgom :o) - a retrográd nem más, mint az a jelenség, amikor a Földről nézve egy bolygó nem velünk egy irányba mozog, hanem visszafelé. Tulajdonképpen ez teljesen jól magyarázható a fizikával is - a Föld sokkal gyorsabb, mint például a tőlünk nagyon nagyon messze lévő Jupiter. Így vannak olyan időszakok, amikor ugyan előre mozog a pályáján, a Földről azonban ennek ellenére úgy látszik, mintha konkrétan visszafelé haladna. Mit jelent ez asztrozófiai szempontból? Csak annyit, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy valamit ismételjünk át, amit esetleg elfelejtettünk volna vagy figyeljünk oda valami fontosra az életünkben, ami eddig jelentéktelennek tűnt volna!

Ez eddig rendben, de mi köze a Jupiternek a hithez? Ahogy korábban is írtam, a Naprendszerben ő szimbolizálja a bölcs, a lágy és a mosolygós tanítót. Az egyik legfontosabb tanítása pedig az, hogy beszélgess a belső éneddel és higgy önmagadban. Eddig a retrográd mozgás miatt ez sokkal nehezebben ment, de a jó hír, az, hogy vasárnap direktbe fordult az Égen és ismét a Nappal egy irányban, előre felé halad. Ez földi nyelven :o) annyit jelent, hogy innentől könnyebben tudunk hinni és könnyebben tudunk a megérzéseinkre hallgatni.

És ki tudná jobban elhinni, mint Te magad, hogy csodálatos ember vagy és nagyszerű dolgokra vagy képes?! Ha Te magad elhiszed, akkor elhiszi más is! A 2020. akkor hozza meg az évek óta várva várt változásokat, ha elhiszitek … mélyen … legbelül! A Jupiter direktbe fordult ;o), higgyétek el, most már menni fog! :o) Ha kell, írjátok ki a tükörre, amibe minden reggel belenéztek – Jó reggelt, örülök, hogy látlak! Ma is gyönyörű vagy és nagyszerű dolgokat viszel végbe!

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Jupiter vagy annak fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.