Itt a Húsvét!

Itt a Húsvét!


Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon gyorsan telt el az elműt néhány hét. Tulajdonképpen még élénken él bennem az elmúlt Karácsony és már itt is a Húsvét. Ha ilyen gyorsan telik az idő, akkor lassan megint kezdhetek gondolkodni a karácsonyi ajándékokon! :-) :-) :-)

Bevallom őszintén, hogy engem egyáltalán nem visel meg az óra átállítása, sőt igazán szeretem, hogy este 6-kor még süt a nap. Szeretek még kint lenni a kertben és titokban figyelni a tulipánjaimat, hogy mennyit nőttek és mikor borulnak virágba. Nekem ez is egyfajta meditáció.

Ezen a héten biztosan sokan kezdenek lázas nagytakarításba, rendrakásba, ami isteni lehetőség arra, hogy az agyunkat teljesen kikapcsolt állapotba helyezzük és megérkezzenek bele azok a sugallatok, amelyeket az egónk vagy a félelmeink vagy legrosszabb esetben mindketten egyszerre messzire űztek a közelünkből. Hadd javasoljam hát a takarításra a kedd-szerda-csütörtök-öt. Kedden ugyanis a Merkúr, aki többek között a megértés bolygója együttáll a Neptunusszal, aki magas szinten a meditációt szimbolizálja. A két bolygó találkozása nemcsak hogy a Halak zodiákusban, de a Visszaúszó halak csillagképben történik. Miért érdekes és fontos ez?

A Halak csillagkép az évkör vége. Ebben csillagképben összegzünk, vonjuk le a következtetéseket, zárunk le egy évet, vagy akár egy korszakot és a tanulságokkal a zsebünkben nyitunk majd egy újat. Ha ezt nem tettétek még meg a tavaszi napfordulóval, akkor a következő kiváló lehetőség a nyitásra április 22. lesz, amikor a Nap eléri majd a Kos csillagképet.

Addig is egy Merkúrral és Neptunusz együttállással fűszerezett takarítás páratlan lehetőség arra, hogy a portörlés rejtelmeibe burkolózva megértsük az elmúlt év tanításait – mit csináltunk jól és min kellene változtatni; mi támogat bennünket az Utunkon és mi az, aminek már lejárt az ideje; kivel töltjük szívesen az időnket és ki az, akitől már ideje elbúcsúzni és még folytathatnám. Persze az életünkben, a lelkünkben rendet rakni, nem egy egynapos alapos takarítás, ahogy otthon szokott lenni, de valahol érdemes elkezdeni ... És ha a külső takarítás megvan, akkor már belülről is érdemes csillogni, nem igaz?!

Egy dologra azonban szeretném felhívni a figyelmeteket – a Merkúr a szavakat is jelképezi, a Neptunusszal pedig akár varázsolni is lehet. Szóval takarítás közben érdemes a szavaink között is rendet tenni, mert van egy régi mondás, amiről időről időre képesek vagyunk elfeledkezni, pedig nagy az ereje – „Vigyázz mit beszélsz, mert úgy leszen!”

De ha tavasz, szavak és varázslat, akkor jöjjenek a Tündérek, akik mindig hoznak valami gyönyörű meglepetést nekünk! Weöres Sándor Tündér című versével szeretném őket megidézni és velük kívánni ölelő szeretetet és rengeteg piros tojást Mindenkinek Húsvét hétvégéjére!


Bóbita, Bóbita táncol,

Körben az angyalok ülnek,

Béka-hadak fuvoláznak,

Sáska-hadak hegedülnek.


Bóbita, Bóbita játszik,

Szárnyat igéz a malacra,

Ráül, ígér neki csókot,

Röpteti és kikacagja.


Bóbita, Bóbita épít,

Hajnali köd-fal a vára,

Termeiben sok a vendég,

Törpe-király fia-lánya.


Bóbita, Bóbita álmos,

Elpihen őszi levélen,

Két csiga őrzi az álmát,

Szunnyad az ág sűrűjében.


p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Merkúr és a Neptunusz vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.