Körbe körbe?

Körbe körbe?


Néhány évvel ezelőtt azt mondta nekem egy ismerős hölgy, hogy tökéletesen hülyeség akár asztrológiával, akár asztrozófiával foglalkozni, mivel minden évben mindig pont ugyanaz történik.

Hááát …. Onnan jutott eszembe most ez a mondat, hogy az egyik tanítványom épp azt kérdezte tőlem szombaton, hogy melyik bolygó hány év alatt tesz meg egy kört. Ti tudjátok?

Nézzük :o))

- A Nap egy év alatt

- a Hold kb. kb. 28 nap alatt

- a Merkúr kb. 88-90 nap alatt

- a Vénusz 224 nap alatt

- a Mars 687 nap alatt

- a Jupiter 11 év és 315 nap alatt

- a Szaturnusz Mester 29 év ás 167 nap alatt

- az Uranusz 84 év alatt

- a Neptunsz 164 év és 285 nap alatt

- a Plútó pedig 249 év alatt.

A fenti számokból adódóan hamar látszik, hogy vannak bolygók, amelyek sokszor találkoznak, mint például a Hold, aki minden hónapban találkozik minden bolygóval, de vannak találkozások, amelyek nagyon ritkák. Néhány tíz, száz vagy épp ezer évente történnek. Ez utóbbihoz sorolható a Jupiter, Szaturnusz Mester és a Plútó együttállása 2020-ban vagy a betlehemi csillag felragyogása (Jupiter és Szaturnusz együttállása) 2020. karácsonyán. Ezekből következően vannak olyan fényszögek, amelyek többször is hatással vannak az életünkre és vannak olyanok is, amelyek meg sem történnek a mi életünkben. Csak zárójelben mondom és halkan, hogy mi most épp erre egyáltalán nem panaszkodhatunk ;o))

A bolygók mozgása szorosan kapcsolódik az Univerzum mozgásához. Minden kb. 75 évben 1 fokot mozdul kozmikus irányban. Persze minden kör a kossal kezdődik, és a halakkal végződik. De! Egyáltalán nem mindegy, hogy zodiákusról vagy csillagképről beszélünk. Miért?

Talán emlékeztek rá, amikor leírtam, hogy a zodiákusokat kb 2500 évvel ezelőtt mesterségesen hozták létre Babilonban abból a 12 csillagképből, amelyekkel a Nap éves útján találkozik. Ekkor a Kos zodiákus 0 foka egybe esett a Kos csillagkép kezdetével. Az Univerzum mozgásával ez a Kos 0 fok jelenleg a Visszaúszó Halak csillagképben van és 800 év múlva már a Vízöntő csillagkép jövő vizébe fog esni. Más a hely és máris! más a jelentés. Például, ha az aszcendensem a kos zodiákus 0 fokához van közel, csillagképben pedig a Visszaúszó Halakban van, akkor egy adott helyzetben nagyon impulzívan, makacs módon vagyok képes reagálni, aztán este sokszor rájövök, hogy ebből a reakcióból kimaradt a lelkem - kicsit mélyebben el kellett volna gondolkodnom, összegeznem a válaszomon, mielőtt odavágtam volna azt a néhány mondatot. 800 év múlva ugyanúgy benne lesz az asczendens jelentésében a Kos tüze és makacssága, de ezzel az erővel nem az összegzés lesz a feladat, hanem a félelmek letétele és az új jövő írása.

Talán most már értitek, hogy nemcsak minden év, minden hónap, hanem minden nap is más, hiszen folyamatos mozgásban van az energia és ezáltal mi is. Valóban megteszünk minden évben egy kört és ezáltal körbe érünk, de nem mindegy, hogy pont ugyanoda érünk vissza vagy némi tanulással és néhány tapasztalattal gazdagodva kicsit már magasabb szintre. Ezt nevezzük spirális fejlődésnek.

Az Univerzum első számú szabálya a szabad akarat törvénye. Ennek megfelelően pedig mindenki maga dönt arról, hogy benne ragad valamilyen - bocsánat, de - „kellemesen szar” szituációban vagy továbblép. Úgy tartjuk, hogy az Élet folyásával a férfiak tanítóvá, a nők varázslóvá válnak. Ez azonban csak akkor sikerülhet, ha megmerjük tenni a következő lépést.

Mit is szeretnék ezzel az egésszel most mondani? Pontosan ezekhez a lépésekhez adnak energiát a bolygók. Mindig másképp. Ezért érdemes figyelni az Égre :o)) és ezért érdemes ezeket az energiákat beépíteni a mindennapjainkba. Tudatosan ;o))

Ezen a héten a Nap-Vénusz-Neptun együttállása támogat bennünket. Ezen a héten lazulással vagy meditációval könnyebben tudunk a harmónia, az egyensúly állapotába kerülni, ami segít jobban megérezni/átélni a szeretetet és a szerelmet. Ezzel az energiával széppé, lággyá és kreatívvá tudjuk tenni a környezetünket, a mindennapi életünket, a munkánkat. Nekünk, nőknek pedig érdemes ezzel az ölelő energiával támogatni azt a férfit, aki számunkra a legfontosabb!

Gyönyörű hetet kívánok Nektek!

p.s.: Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a Nap, Vénusz és Neptunusz, vagy azok fényszögei érintenek, mert azok energiái is könnyebben emelhetőek ettől az időszaktól fogva.