Másnak lenni!

Másnak lenni!


Ez első olvasatra nem tűnik hálás lehetőségnek vagy feladatnak, de azt gondolom, hogy ez is inkább nézőpont kérdése.

Szerencsés vagyok, mert korán megtanulhattam azt, hogy „minden okkal és értünk történik”. Amikor ezt először hallja az ember, akkor nagy sületlenségnek tartja. Aztán időről időre, évről évre, de leginkább életszakaszról életszakaszra kiderül, hogy életünk minden egyes történésének megvolt az indoka. Csak nem mindig derült ki rögtön. Volt úgy, hogy várni kellett a válaszra néhány hetet, hónapot vagy az is előfordult, hogy néhány évet. Mi volt nekem a kihívás? Minden egyes alkalommal megtalálni/meglátni a történet pozitív oldalát.

Azt tudtuk, hogy 2020. energiája különleges lesz. Miért? Mert három bolygónak az együttes ereje/energiája érvényesül - a Jupiteré, aki a bölcs tanító, a hit és az igazság; a Szaturnuszé, aki a mester, az önértékelés, az önbizalom, a türelem és a tapasztalat; és a Plútóé, aki pedig az a hatalmas és döbbenetes erő, amivel akár sorsot is lehet fordítani. Január elején azt írtam, hogy „könnyen megtörténhet, hogy ebben az évben így vagy úgy megint egy útkereszteződéshez érnek”.

Épp itt az útkereszteződés. A Föld sokszor figyelmeztetett bennünket arra – vulkánkitörések, madárinfluenza, bozóttüzek … -, amikor felborult az egyensúly. És most felborult. Itt az ideje megállni és elgondolkodni.

Nézzük a vírus jó oldalát! Emlékeznek arra, hogy mi a párjuk kedvenc színe, étele, mozifilmje, könyve vagy beszélgettek vele mostanában arról, hogy milyen tervei vannak a jövőre? Tudják, hogy ki a gyerekeik legjobb barátja, kibe szerelmesek vagy éppen miről álmodoznak?

Én hiszek a mesékben, a Csodákban és az igaz szerelem csókjában. Hálás vagyok a Nagyszüleimnek és az Öreg Kandúrnak, hogy ezt a hitet csak megerősítették bennem. A mesék igazak. Csak az a kérdés, hogy igazzá tesszük-e őket? Most végre van rá idejük! Ne habozzanak! Tegyék igazzá!