Menjünk tovább - mit mutatnak a zodiákusok és mit mutatnak a csillagképek?

Menjünk tovább - mit mutatnak a zodiákusok és mit mutatnak a csillagképek?


Az asztrozófiában a zodkiákusok és a csillagképek nem embertípusokat jelölnek, hanem a teljesség stációit – hogyan vagyok én egy egész? Hogyan tudok tudatosan teljes életet élni? Mire érdemes odafigyelnem? Mit kell erősítnem magamban? Milyen terhektől (ez lehet lelki és fizikai is) érdemes megszabadulnom?

A zodiákus jegyek csak az egónk működését mutatja. Azt, hogy a belső énünk, tulajdonképpen a lelkünk, hogyan is gondolkodik, azt a csillagképek üzenetei árulják el nekünk. Így leszünk kerek egész :o).

A 12 ház és a 10 bolygó ezeket az üzeneteket finomítják tovább és rajzolnak ki egy energiatérképet, ami lehetőséget ad arra, hogy ezeket a külső és belső teremtő energiákat a maximumra emeljük.

És mi a tengelyek szerepe?

Az asztroszkópban két tengely található. Az egyik az aszcendens (ASC) és deszcendens (DSC) tengely, a másik pedig az Imum Coelli (IC) és a Medium Coelli (MC)

Az ASC-DSC tengely – az aszcendens (a felkelő pont) az Én, a deszcendens (a nyugvó pont) a Te szimbóluma. „Az Én” a tudatos ént mutatja, mit látok magamról, „a Te” a nem teljesen tudatos én jelöli, mit lát rólam a környezetem, mit sugárzok öntudatlanul a környezetem felé.

Az IC-MC tengely – az IC (az Ég alja) a múlt, az eredet szimbóluma, azt mutatja honnan jöttünk, mit, illetve milyen képességeket hoztunk magunkkal. Az MC (az Ég teteje) azt mutatja, hogy merre felé megyünk, milyen feladataink vannak, amelyeket érdemes megoldanunk, illetve mi az az irány, ami felé megyünk.