Mi a különbség az asztrológia és az asztrozófia között? Akkor mi a különbség az asztroszkóp és a horoszkóp között?

Mi a különbség az asztrológia és az asztrozófia között?


A mai asztrológia tudománya kb. 2500 évvel ezelőtt született, amikor Babilonban a Nap útján lévő csillagképekből mesterségesen megalkották a 12 egyenlő nagyságú zodiákus jegyet. Ehhez azonban tudni érdemes, hogy ezek a csillagképeink nem 30 fokosak - vagy kisebbek, vagy nagyobbak, néhány esetben még át is fedik egymást és van ahol még távolság is van közöttük.

Biztosan előfordult már Önnel is, hogy egy adott helyzetben reagált valahogy, azután este erősen elgondolkodott rajta, hogy ez biztos helyes volt-e?! Az első reakciónkat általában a zodiákus mutatja meg. Ám az, hogy az adott helyzetről hogyan vélekedik a lelkünk, az már a csillagkép üzenete. Honnan adódik a különbség? Ahogy minden, így az Univerzum is mozgásban van. 2500 évvel ezelőtt a kos zodiákus 0 foka egybeesett a Kos csillagkép kezdetével, ma már azonban a Visszaúszó halak csillagképben van, 800 év múlva pedig a Vízöntőben lesz.

Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ha az aszcendensem a kos zodiákus 0 fokához van közel, csillagképben pedig a Visszaúszó Halakban van, akkor egy adott helyzetben nagyon impulzívan, makacs módon vagyok képes reagálni, aztán este sokszor rájövök, hogy ebből a reakcióból kimaradt a lelkem - kicsit mélyebben el kellett volna gondolkodnom, összegeznem a válaszom, mielőtt odavágtam azt a néhány mondatot.

Az asztrozófia pontosan ezeket a látszólag sokszor jelentéktelennek tűnő, ám valójában az életünket nagyon is meghatározó különbségeket mutatja meg és ad lehetőséget arra, hogy ezekből a legjobbat „hozzuk ki”.

Akkor mi a különbség az asztroszkóp és a horoszkóp között?


Ahogy a magyar, úgy minden más nemzet monda és/vagy mitológiai világában megtalálhatóak azok a mesék, miszerint mi emberek, illetve a lelkünk, a csillagok világából érkezünk a Földre. Ha igazán őszinték vagyunk magunkhoz, bevallhatjuk, hogy előbb vagy utóbb pedig mindegyikünk lelkében már felmerült a kérdés, vajon mit keresek én itt? Mi dolgom a világban?

A horoszkóp a már említett 12 zodiákus jellel dolgozik csillagképek nélkül. Ahogy ezt Paksi Zoltán Égi utak csillagüzenetei könyvében írja „A fényt, a fénnyel nem rendelkező bolygókkal akarják érzékeltetni … Az, hogy a csillag melyik csillagképben látható, milyen égi környezetben és mit szimbolizál, nos ez már fel sem vetődik. Így aztán a csillagfejtésből csillagjóslás lett – csillagok nélkül.”

Az asztroszkóp nem más, mint egy Csillagtérkép, ami a születésünk pillanatában mutatja meg a csillagos égboltot. Több mint egy Horoszkóp, hiszen nem csak a zodiákus jegyeket, hanem magukat a csillagképeket és az általunk ismert csillagokat is tartalmazza. Mindezek segítségével az asztroszkóp képes megmutatni az adott személy energetikai rendszerét, működésének mozgató rugóit és a belső világát. Tulajdonképpen nem más tehát, mint a születésünk pillanatának energia térképe. Ez a Térkép aztán Életünk folyamán segít a tájékozódásban, ha egy útkereszteződéshez érünk. Vajon jobbra vagy balra forduljunk? Támpontokat ad ahhoz, hogy itt és most melyik úton tudjuk elérni a legjobban és leghamarabb az egészséges, teljes és boldog életet.