Mi történt szeptember óta? Avagy Úristen! Tényleg itt a Karácsony? II.

Mi történt szeptember óta? Avagy Úristen! Tényleg itt a Karácsony? II.


Szeptemberben nagy eséllyel gondolhatták azt, hogy nem vagyok épelméjű, hogy már a Karácsonyról írok. Őszintén szólva, ha így is volt, ez nem lepne meg, tulajdonképpen megszoktam. Egyrészt a Nyilas csillagképből jövök, ami többek között azt jelenti, hogy képes vagyok szélesebb összefüggéseket nagyon hamar átlátni és hosszú távon gondolkodni (nem egy, hanem legalább 2-3 lépést előrelátni), másrészt érintett vagyok az Eridanus folyóval is, ami ráadásul nem földi, hanem kozmikus irányba folyik. Ez a „belső én” megismerésének útja, amikor az emberrel minden megtörténhet, és sokszor hallhatja azt is a külvilágban vagy a külvilágtól, hogy „Te bolond vagy!” Ez fiatalabb koromban zavart, most már csak mosolygok.

Szóval talán emlékeznek arra, hogy egyik szeptemberi blogbejegyzésem arról szólt, hogy az én egyik kedves régi coacheem segítséget kért tőlem. A téma pedig az volt, hogyan kerülhetnék el a karácsonyi rohangálást úgy, hogy a szülők közötti „fegyverkezési verseny”-ben is békekötésre kerüljön sor nemcsak erre az évre, hanem úgy általában.

Hosszan gondolkodtunk azon, mi lehet most a megoldás? Talán emlékeznek rá, arra jutottunk, hogy a 24-i vacsora az egyik szülőpáré, a 25-i ebéd a másik szülőpáré. Következő évben pedig csere. Hogy kié legyen az első 24-i vacsora, abban pedig sorsot húznak.

A jó hír pedig az, hogy megszületett a békeszerződés :o) és tényleg így lesz! :o) Egy kiegészítés került bele – annál a szülőpárnál ebédelnek újévkor, akivel nem töltötték együtt a 24-i estét.

Hasonló horderejű problémákat vagy inkább kihívásokat érdemes megoldani már az Ünnep előtt! Annál is inkább, mert idén Karácsonykor biztosan lesznek az életükben – az enyémben is – váratlan fordulatok/események. December 24-én a Nap emelő fényszögbe (trigon) kerül az Uránusszal. Nyissák meg hát magukat az új és váratlan előtt, NE ragaszkodjanak görcsösen a régihez vagy a percre pontosan összeállított forgatókönyvhöz! Ha valami váratlan történne, mosolyogjanak, nyissanak ki egy üveg igazán jó pezsgőt és nézzenek nyugodtan előre és már látni is fogják a megoldást! ;o)