Mitől gyönyörűek a nők?

Mitől gyönyörűek a nők?


Ha péntek, akkor kávé a barátnőkkel. No nem minden pénteken, de havonta kétszer biztos. :o) Zseniális, ha az embernek nemcsak maga korabeli, de jóval fiatalabb barátnői is vannak, akik – ha jól számolok - tulajdonképpen akár a lányai is lehetnének.

Ahogy telnek az évek, egyre többször szóba szokott kerülni közöttünk a női szépség. Nagymamám mondta, hogy „a szépség belülről fakad”. A szavai az évek előrehaladtával egyre inkább értelmet nyernek. Fiatal barátnőm a harmincas évei elején járva még gyönyörű és ránctalan. És mi a meglepő? Az ötvenes évei elején járó barátnőm is ragyog és ránctalan, csak másként. Nem használ rettenetes drága krémeket, nem költ plasztikai beavatkozásokra és mégis sugárzik. Hogyan? Harmóniában él magával.

A test kb. negyven éves korig mindent kompenzál. Aztán kissé elfárad, és egyre jobban igényli a törődést, de nemcsak kívül, hanem belül is. Már nem elég a márkás ruha, a profi smink, a drága arckrém … Mit mondott még a Nagyi? „Nehéz szeretni azt, aki magát sem szereti.” Ő még nyolcvan évesen is szép volt.

Pénteken Valentin nap lesz. Én Goethe „Rád gondolok” című versével kívánok Mindenkinek szerelmes napot! :o) <3

„Rád gondolok, ha nap fényét füröszti

a tengerár;

rád gondolok, forrás vizét, ha festi

a holdsugár.

Téged látlak, ha szél porozza távol

az utakat;

s éjjel, ha ing a kis palló a vándor

lába alatt.

Téged hallak, ha tompán zúg a hullám

és partra döng;

a ligetben ha néma csend borul rám,

téged köszönt.

Lelkünk egymástól bármily messze válva

összetalál.

A nap lemegy, csillag gyúl nemsokára.

Oh, jössz-e már?!”