„Mondd meg kérlek nekem őszintén – Te félsz?”

„Mondd meg kérlek nekem őszintén – Te félsz?”


Ezt a kérdést is hallották már, nem igaz?! ;o) Valószínűleg többször is. Az évek múlásával hajlamosak vagyunk csípőből azt válaszolni, hogy „én már olyan sokat láttam vagy olyan sok minden történt velem, hogy én már semmitől sem félek.” Aztán este, amikor átgondoljuk a napot, csendben bevalljuk magunknak, hogy senki se hallja … mégiscsak … dehogyisnem … őszintén szólva … szóval … van itt néhány dolog, amitől időről időre megrémülök.

A mitológiában és a mondák világában ezeket a félelmeket kígyók testesítik meg. (Talán emlékeznek az Eastwick-i boszorkányok című filmre, ahol ez feketén fehéren megjelenik.) Az égen is két kígyó kúszik - az egyik a Hydra, a másik pedig a Kígyótartó kezében lévő kígyó. (A csillagkép Aszklépioszt testesíti meg a görög mitológia híres gyógyítóját.)

Ha felnéznek az égre, akkor láthatják, hogy a Hydra fejére rálép az Oroszlán és ezzel tulajdonképpen uralkodik a félelmein. A Kígyótartó – ahogy azt a neve is mutatja – nemcsak uralkodik, hanem kézben is tartja azokat, amivel aztán gyógyítani is képes.

Miben is tud ezzel kapcsolatosan segíteni az asztroszkóp? A Kígyótartó óriási csillagkép, három csillagkép – a Mérleg, a Skorpió és a Nyilas – felett található. Ez az asztroszkópban akár két – három házat is átölelhet. Ezek a házak tisztán és őszintén megmutatják, hogy leginkább hol jelennek meg a félelmeink.

Mi következik ebből? Felesleges ködösíteni. Egyszerűbb őszintén válaszolni a fenti kérdésre – „igen, van néhány dolog, amitől félek! DE! Kész vagyok kézben tartani ezeket.”

Hangosan ki nem mondott kérdésükre a válaszom – igen, nekem is van félelemlistám pozitív állításokkal és igen, előfordul, hogy valamilyen oknál fogva megbillenek az egyensúlyomból.

Az a legfantasztikusabb, hogy a csillagképek ilyenkor is súgnak! :o) Mit üzen a Mérleg? Találj vissza az egyensúlyodhoz! Mit üzen a Skorpió? Menj le a mélyére és nézd meg, mi az, amit le kell vágni magadról/amitől, meg kell válnod! Ne hezitálj – vágd le/válj meg tőle! Mit mond a Nyilas? Koncentrálj és fókuszálj! Ha tartod az egyensúlyt, meglátod a fényt és bármit meg tudsz teremteni!

Már csak egyetlen kérdés maradt - hogyan lehet ide eljutni? Illetve még egy:o) – hogyan lehet gyógyulni és gyógyítani? Legkönnyebben meditációval. Most nehogy azt gondolják, hogy órákat kell ebben eltölteni! Mármint csukott szemmel, törökülésben stb. stb. stb. Egyáltalán nem. :o) Már az is használ, ha naponta 5-10 percet szentelnek arra, hogy csendben telefon nélkül!!! leüljenek és csak magukra figyeljenek. Csak lazán, könnyedén, és egyszerűen - utazzanak erre a kis időre képzeletükben oda, ahol igazán jól érezték magukat … :o) És ha gáz van, magukra tör a félelem, a pozitív állítás mellé tegyék oda ezt a jó érzést! Meg fogják látni a fényt az alagút végén!:o))