Nők és Férfiak 2.

Nők és Férfiak 2.


Tisztában vagyok vele, hogy ez a téma nagyon megosztó – valószínűleg sokan egyet fognak velem érteni és sokan nem, mégis engedjék meg nekem, hogy néhány gondolatot megosszak a tapasztalataimból. Annál is inkább szeretném ezt megtenni, mert hosszú ideig dolgoztam az úgy nevezett „férfivilágban”, éltem házasságban és szerelmes vagyok egy csodálatos Férfiba, a gyerekeim pedig a felnőttkor küszöbén állnak és lassan eljön majd az idő, hogy párt válasszanak.

Éppen ezért nagyon nehéz hallani a baráti vacsorákon a fiatal generáció panaszait – „minden fiú kretén” vagy „a lányok csak a pénzemet akarják”.

Mi vezetett idáig? Hol van az apák és az anyák felelőssége ebben?

Abban biztosan egyetértünk, hogy a család meghatározó szereppel bír mindannyiunk életében és ennek a családnak a motorja vagy inkább a lelke pedig a Nő. Az eltűnő korlátok a leginkább a nők helyzetét nehezítik és az elvárások is őket terhelik - a bomba nő, a sikeres vezető vagy dolgozó, a konyhatündér, az anya, a hűséges feleség, a fantasztikus szerető, a férj partnere, a szüleinek támasza, a nevelőnő, az ápolónő és sorolhatnánk.

Rögtön szeretném hozzátenni, hogy a férfiak szerepei sem könnyűek - férjek, szeretők, apák, fiúk, főnökök, beosztottak. Egy dolog azonban szerintem egyáltalán nem változott, mióta világ a világ - ha a nő megtalálja a helyét, akkor az egész család jobban boldogul! És minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő!