Nők és Férfiak 4.

Nők és Férfiak 4.


Azt gondolom, hogy az új világ nagy rohanásában útközben az egónk elfelejtette, hogy mi is a dolga, habár a lélek emlékezik. A biológiát sem hagyhatjuk figyelmen kívül - a sejtjeinkben több ezer év óta velünk hordozott információk nem változtak és nem is változhatnak meg ilyen rövid idő alatt. A Férfi továbbra is a Nap, a Nő pedig a Hold. Ez miért fontos?

Dora Gyula tollából olvastam és tanultam, hogy a férfiak lelkét legbelül három dolog mozgatja – az erő, az őrzés (ami a birtoklást jelenti a szó legnemesebb értelmében) és a kiáradás. Félreértés ne essék, ezeknek van magas és alacsony megvalósítási lehetősége is. Nézzük a magasabb szinteket!

Az erő a bölcs erő, mely mindennek tudja a helyét, a legjobb útját azért, hogy a dolgok rendben menjenek. Ez az erő, a védelmező erő, vagyis a jó király, ez az erő a törzsfő, a családfő, az apa.

Ahhoz, hogy ez az erő hatni tudjon, a rend és a védelmezés megvalósuljon, kell, hogy őrizze (a legjobb értelemben birtokolja) a dolgokat, tárgyakat, embereket, a történések irányítását.

A Nap sugaraival elindítja és élteti az életet. Létezésének értelme, hogy építsen, teremtsen, megtermékenyítsen, megújítson. Aztán ezeket őrizve, és ha kell védelmezve, újra és újra magasabb szintre emelve változtassa a világot.

Ezt a Napenergiát valójában egy másik energia tudja ebbe a magasságba emelni, még pedig a női Holdenergia.