Nők és Férfiak 5.

Nők és Férfiak 5.


Ha minden rendben van, akkor a kisfiúban nap mint nap ezt az erőt erősítik azok az instrukciók, amelyek igyekeznek megmutatni neki, hogy az a belső erő mire való. Hogyan bánjon a tárgyakkal, a barátokkal, a lányokkal, hogyan álljon a nehéz, vagy félelmetes helyzetekhez és hogyan az érzelmekhez. Sajnos hosszú évtizedek, mire megtanulja ezt az erőt jól használni és addig sok fájdalmat okoz másnak és önmagának is.

A szülők felelőssége – még akkor is, ha rohan a világ -, hogy ezt megtanítsa a gyerekeinek. A számítógépes játék, az okostelefon, a tablet, és még sorolhatnám, nem fogja megtenni helyettünk!

Ha ezt mi szülők nem tesszük, akkor a Nők észre sem veszik, hogy – ahogy egy nagyon kedves barátnőm párja fogalmazott – intellektuálisan kiherélik a pasikat, a Férfiak pedig erőtlenné és gyávává válnak, teljesen elfelejtik, mi a dolguk a világban.

Az okos Nő nem férfierőt akar használni, hanem a saját maga nőiességének erejét. Ez az erő teszi a Férfit újra Nagy Vadásszá vagy Harcossá. Ez a Nagy Vadász vagy Harcos pedig tenyerén fogja hordozni a Nőt és tűzön-vízen keresztül meg fogja őt védeni.

És még valami, mert én is nő vagyok :o) Hölgyeim – higgyék el, ha hisznek saját nőiességük erejében és nem akarják a Férfit erőnek erejével legyőzni, ez az erő még manapság is segít megállni (sőt!) a helyünket a munkában, ami még mindig férfiak világa!