„Rend a lelke mindennek!”

„Rend a lelke mindennek!”


Ez az a mondat, amitől kamaszkorunkban falra másztunk és ez az a mondat, amitől a gyerekeink szintén falra másznak. :o) Pedig – tetszik vagy nem tetszik ;o) - sok benne az igazság.

Ha rend van körülöttünk - a szekrényekben, a könyves polcon, a fiókokban … - sokkal jobban érezzük magunkat és a munka is könnyebben megy. Főleg most, amikor mindezek tetejébe még home office is van. Bízom benne, hogy az előző pillanatban kissé megemelték a fejüket, kipillantottak a laptop mögül és látták, amit látniuk kell … ;o)

Tudom …, nehéz elkezdeni a rendrakást és mindig lehet jó kifogásokat találni. Két hete írtam arról, hogy hogyan is lehetne jól fel- és kihasználni a home office-nak köszönhetően felszabadult utazással töltött időnket. Remélem, hogy azóta kialudták már magukat és talán az a napi 10 perc is megvan, amit önmagukkal eltöltenek! :o)

Most jön a következő javaslatom – rakjunk rendet! Egyrészt mert nyakunkon a Húsvét, másrészt pedig mert rejtőzik benne egy különleges kincs!

Tapasztalataim szerint a legjobb öltetek, gondolatok, megérzések, felfedezések, intuíciók egy része pont takarítás és rendrakás közben szokott megérkezni. Ilyenkor ugyanis az egónk nem pörög, nem számol, nem ír, főleg nem gondolkodik, egyszerűen szólva végre kikapcsol, csak teszi a dolgát és a nagy semmi közepén így szóhoz engedi jutni a lelkünket. Még azoknak a lelke is megszólal ilyenkor, akik váltig állítják, hogy ők aztán biztosan nem tudnak meditálni … semmilyen körülmények között … :o) Biztosak benne? Legalább egy próbát megér! ;o)

A lelkünk szereti kihasználni azokat a lehetőségeket, amikor az ego nem tudja lenyomni, így a rendrakás végén egyszer csak azt vesszük észre, hogy miközben a szó szoros értelmében körülöttünk minden a helyére került, valahogy a fejünkben is átrendeződtek a dolgok. „A világ olyan, amilyenek mi magunk vagyunk” – szokták mondani. Ha körülöttünk és főleg bennünk rend van, akkor még a legrémesebb körülmények között is képesek vagyunk mosolyogni és meglátni az új utat. Ebben egyébként egy asztroszkóp is mindig segítségünkre lehet, hiszen a születésünk pillanatában mutatja meg a saját világunk mozgató rugóit. https://www.yourcoach.hu/hu/astroscope

2020. az újra-kezdésről szól. Erre az egyik kiváló alkalom az április vége, május eleje közötti időszak, mivel április 22-án a Nap belép a Kos csillagképbe, amivel őseink szerint egy új évkör indul. Ez energiát tud adni ahhoz, hogy legyünk bátrak kockázatot vállalni és legyünk készek a járt utat elhagyni a járatlanért. Mi ez a járatlan út? Bízom benne, hogy rendrakás közben ez a sugallat is megérkezik … :o))

Végül hadd kívánjak „Boldog Húsvétot” az egyik legkedvesebb magyar népdalom néhány sorával:

„Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom

Minden madár társat választ, virágom, virágom

Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom

Te engemet, én tégedet, virágom, virágom”