Szeressem magamat, de tényleg? II. avagy Nagyon sok boldogságot kívánok Marinának és Gábornak!

Szeressem magamat, de tényleg? II. avagy
Nagyon sok boldogságot kívánok Marinának és Gábornak!


Még mindig van néhány hét a nyárból és imádom, hogy már kipihenve és feltöltődve érezhetem a nap sugarait. Nagyon köszönöm Rékának, Csabának és kis Csabinak, hogy órák hosszat élvezhettem a tenger illatát, égszínkék színét és gyógyító erejét. És aztán óráról órára, napról napra tudtam kiüríteni a fejemből azokat a dolgokat, amiknek már lejárt az ideje és már feleslegessé váltak csak azért, hogy helyet kapjanak az új ötletek, az új tervek és az új projektek.

Emlékeztek? Az év elején írtam Nektek ennek a blognak az első részét, „Szeressem magamat, de tényleg?” címmel. Bízom benne, hogy az azóta eltelt időben azoknak, akik akkor azt mondtátok, hogy nem szeretitek magatokat, adtatok magatoknak egy esélyt! Akkor ott fejeztem be, hogy „Aztán amikor napról napra rászokom arra, hogy magammal is olyan kedves, előzékeny, udvarias, cuki, barátságos, segítőkész és együttérző vagyok, mint másokkal szoktam lenni, lassan lassan rájövök, hogy „jé, asszem, meglepő módon , de szeretem magam!” És mi lehetne jobb egy sztori végén, mint egy „Happy end”! :o))) De csakis azért, hogy izgalommal várjuk a következő epizódot! :o)))”

És mi ilyenkor a következő epizód? Mármint, ha szeretjük magunkat, egyensúlyba kerülünk? Könnyen megtaláljuk azt az embert, akivel ezt a harmóniát párosan is meg tudjuk élni. Előfordul persze, hogy ez nem sikerül elsőre, csak másodikra vagy esetleg harmadikra. Ezért érdemes minél hamarabb magunkat megismerni és szeretni :o)))

Tudjátok - a múltat nem írhatjuk át, de sokat tanulhatunk belőle. Talán Ti is láttátok már az „Ahol a szivárvány véget ér” című filmet. Szeretnék Nektek Rosie (egyik főszereplő :o)) esküvői beszédéből idézni, ami Alexnhez (másik főszereplő és az ő esküvőjén hangzik el) szólt:

“Kiválasztani a … kiválasztani azt az embert, akivel leéljük az életünket, a legfontosabb döntés, amit valaha is hoznunk kell. Bizony.

Mert, ha rosszul sül el, boldogtalanok leszünk. És néha… nem is veszünk róla tudomást, míg nem rádöbbbenünk, hogy hány évet vesztegettünk el.

Mi mindketten ismerjük ezt az érzést, Alex.”

Egy rosszul sikerült kapcsolat vagy házasság után nehezen nyitjuk meg a szívünket az új felé, kicsit félünk a kockázatni, de az is előfordul, hogy pont ilyenkor látjuk meg, illetve találkozunk azzal a férfival vagy nővel, aki aztán az életünk szerelme lesz. (Bármilyen hihetetlen is –sokakhoz hasonlóan én is azon szerencsések közé tartozom, akikkel ez történt. <3) És akkor érezzük igazán, hogy szeretnénk megosztani vele az élményeinket, megkérdezni a véleményét, a tapasztalatait, beszélgetni a világ nagy dolgairól vagy egyszerűen csak ülni mellette csendben és fogni a kezét …

A legbátrabbak pedig összekötik az életüket :o) ... néha hivatalosan is :o). Marina és Gábor meghozták ezt a döntést.

Pál apostol korintusiakhoz írt első levelével szeretnék Nekik

sok boldogságot

kívánni!

1. A szeretet himnusza.

Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,

Ha szeretet nincs bennem,

Csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.

2. Legyen bár prófétáló tehetségem,

Ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,

Legyen akkora hitem, hogy hegyeket mozgassak,

Ha szeretet nincs bennem,

Mit sem érek.

3. Osszam el bár egész vagyonom a szegényeknek

S vessem oda testem, hogy elégessenek,

Ha szeretet nincs bennem,

Mit sem használ nekem.

4. A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,

A szeretet nem féltékeny,

Nem kérkedik, nem gőgösködik,

5. Nem tapintatlan, nem keresi a magáét,

Haragra nem gerjed, a rosszat föl nem rója,

6. Nem örül a gonoszságnak,

De együtt örül az igazsággal.

7. Mindent eltűr, mindent elhisz,

Mindent remél, mindent elvisel.

8. A szeretet soha el nem múlik.

A prófétálás megszűnik,

A nyelvek elhallgatnak,

A tudomány elenyészik.

9. Tudásunk csak töredékes,

Töredékes a prófétálásunk is.

10. Mikor azonban eljön a beteljesedés,

Ami töredékes, véget ér.

11. Amikor még gyermek voltam, úgy beszéltem, mint a gyermek,

Úgy gondolkodtam, mint a gyermek, úgy itéltem, mint a gyermek.

De mikor férfivá nőttem, elhagytam a gyermek szokásait.

12. Ma még csak tükörben, homályosan látunk,

Akkor majd színről-színre.

Most csak töredékes a tudásom,

Akkor majd úgy ismerek,

Ahogy én is ismert vagyok.

13. Most megmarad a hit, remény, szeretet,

Ez a három,

De köztük a legnagyobb a szeretet.

p.s.: Az asztroszkóp (antik horoszkóp) elárulja, hogy mi az az energia, amivel valaki a legboldogabb életet tudja élni, illetve a legjobban tud együttműködni. És ha már megtaláltátok ezt az embert a fizikai valóságban :o), a szinasztria (két ember aztroszkópjainak egymásra vetítése) megmutatja, hogy hogyan lehet a legharmonikusabban együttélni és a nehézségeken tényleg szemvillanás alatt túljutni, azokból a legjobbat kihozni! Ha többet szeretnétek tudni, várlak Benneteket szeretettel! :o))