Tavasz van és Home Office

Tavasz van és Home Office


Minden évszakot szeretek valamiért, de a tavaszt különösen. Nemcsak azért, mert ilyenkor születtek életem legmeghatározóbb férfijai (a nagyapám, az öcsém, és OC) és persze én is :o), hanem azért is, mert szeretem látni és hallani, ahogy a természet ébred. Már könnyű felkelni hajnalban, mert a madarak ébresztenek a csivitelésükkel és mindennap megnézhetem, hogy mennyit nőttek a tulipánjaim. Alig várom, hogy az ebédlő asztalon nevelgetett paradicsompalántáimat végre beültethessem a cserepeikbe.

Ahogy most a legtöbb barátom és ismerősöm, én is itthon dolgozom. Bár nekem ebben az utóbbi másfél évhez képest csak annyi az újdonság, hogy most már a lányom is home office-ban tolja :o), így aztán, ha itthon van, be kell osztanunk, hogy mikor ki hol telefonál, skype-ol … Mostanra pedig kiderült, hogy nemcsak kávézni lehet telefonon a csajokkal, de a pilates és az arctorna is működik az internet segítségével. Szóval egy halom időt lehet megspórolni az utazással. Ja! És mindig van ülőhely, senki nem lök fel és a kávé is pont olyan, ahogy igazából szeretem :o)) és még csoki is van hozzá :o))

Ennek sokan örülnek, de többen is megkérdezték, mit tegyenek a felszabadult idejükkel? Először is – szerintem – használják ki a lehetőséget és aludják ki magukat. :o) Ha ez megvan, akkor jöhet a következő lépés! Naponta legalább kétszer 5-10 percre üljenek le a lakásban valahol, ahol jól érzik magukat és erre a kis időre senki nem zavarja Önöket – csukják be a szemüket és képzeljenek el/idézzenek fel egy képet. Egy olyan pillanatot, amikor igazán boldogok voltak – egy tengerpartot, egy horgászatot (akár egy hajón), egy hegycsúcsot, a pillangók szigetét, egy tisztást az erdőben, a Nagyi kertjét, a Kedvesük ölelését, egy teázót vagy kávézót, ahol együtt nevettek etc. És csak mosolyogjanak! Minél többet! Mert a mosolygós test és lélek egészséges marad! Ha pedig az ember egészséges, akkor még a Nap is szebben süt rá és a leglehetetlenebb helyzetre is megtalálja a legjobb megoldást! :o) Próbálják ki!

Ha Önt jobb kedvre derítették ezek a sorok és ezt szívesen megtenné mással is, kérem, küldje tovább neki/nekik vagy ossza meg vele/velük! Nagyon köszönöm! :o)