Teremtsek? Ok, de hogyan?

Teremtsek? Ok, de hogyan?


Ezen a héten a Nap elérkezik éves útjának következő állomására a Bika csillagképbe. A Bika a horoszkópban és az asztroszkópban is az anyagi biztonságot szimbolizálja. Ebben a csillagképben ragyog az Aldebaran – a Bika szeme -, amit a régiek a Világunk egyik oszlopaként tartottak számon. (Négy ilyen oszlop van, róluk majd később fogok írni.) Ez az oszlop azt hirdeti, hogy a szellemi erő termőre fordítja az életet. A Bika szelleme szerint az Élet szép, és ha szeretsz élni, akkor meg tudod teremteni az anyagi biztonságodat is. Ez eddig mind rendben – gondolhatják, de beszéljünk inkább arról hogyan? Hol vannak a konkrétumok?

Arról már a múlt héten írtam, hogy mindegyikünk rendelkezik az ún. szerelmetes teremtő erővel, amit legjobban – a Bika által is kedvelt – művészetekkel, zenével, tánccal és szerelemmel lehet felébreszteni. Első lépésként tehát az tanácsolom, igyanak meg egy finom pohár bort, egyenek meg egy ínycsiklandozó sütit vagy még egy annál is izgalmasabb falat csokit, dúdolják a kedvenc slágerüket, engedjék meg maguknak, hogy akár táncoljanak is közben … élvezzék a Nap simogató sugarait és adják át magukat a szenvedélynek, a lélek belső tüzének.

Ha ez megvan, jöhet a következő lépés – hallgassanak a megérzéseikre! A szenvedéllyel nemcsak az ötlet érkezik meg, hanem annak a megvalósítási formája/lépései is. Görcsölés helyett figyeljenek és mosolyogjanak!

Ilyenkor szokott elhangozni az a mondat – „Könnyű ezt mondani!” Higgyék el, tudom, milyen ezzel szembenézni. De van megoldás! Üljenek le egy csésze forró kávéval és írjanak egy 2 oszlopos listát – bal oldalon vegyék sorba a félelmeiket és aggodalmaikat, jobb oldalra pedig írják le ezeknek a pozitív állításait. Például attól félek, hogy beteg leszek. Ennek az ellentéte az, hogy egészséges vagyok. Vagy attól félek, hogy nem keresek pénzt. Ennek a pozitív állítása az, hogy annyi pénzt keresek, hogy határ a csillagos ég és így tovább. Fontos, hogy a pozitív állítás mindig jelen idejű legyen, mivel “Itt és Most” teremtünk.

Ha kész a lista, hajtsák félbe és a pozitív oszlopot tegyék a hűtőre, a tükörre, a bejárati ajtóra …, leginkább oda, ahol legalább naponta egyszer vagy kétszer találkoznak vele. Legalább egyszer figyelmesen olvassák el mindennap, egy pillanatra csukják be a szemüket és érezzék, ahogy átjárja önöket ez az energia … és egyszer csak azon kapják magukat, hogy könnyedén veszik az Élet kihívásait és el kezdik megteremteni azt, amire nagyon vágytak. Ha néha meg is ijednek egy pillanatra az adott helyzettől – ami megtörténhet -, rögtön tudni fogják a következő lépést ÉS a félelmeiknek nevetve csak annyit mondanak: „Figyelj Haver, akkor most mondom, mi lesz! …” :o)) Így már ok? ;o)