A sál hatalma

A sál hatalma


Arra pontosan nem emlékszem, hogy a sálak iránti imádatom mikor kezdődött, azt viszont mindenki tudja, aki már személyesen – vagy online :o) – találkozott velem, hogy legyen tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, az én nyakamból a sál nem hiányozhat. Van is néhány itthon … tulajdonképpen meg sem merem számolni mennyi … ;o)) Ókor ókor a lányom szokott egy-kettőt kölcsönözni, de tudja, hogy vissza kell tennie őket a helyére, mert mindegyikről tudom, hogy kitől és honnan származik.

Persze vannak benne nagyon értékes darabok is. Az egyik ilyen, amit pontosan 10 évvel ezelőtt kaptam OC-tól Indiában. Gyönyörű kézzel hímzett bordó színű kasmír sál, amihez még a Lányom sem mer hozzáérni. Bárhová utazom, velem van.

Mindig foglalkoztatott, hogy milyen fizikai munkát jelent megszőni egy sálat, mennyi kreativitás kell hozzá, hogyan kell fonalat választani stb. Véletlenül találtam rá Budapesten a „Mulberry Leaf Scarves” Stúdióra, ahova - kihasználva a vasárnapi Vénusz – Neptunusz szerelmetes teremtő erőit - a Lányokkal elmentem szőni.

Hááááááááát … 6 óra munka, 290 cm ... és kezemben tarthattam Monet Liliomok festménye által ihletett sálat. Az én kezem munkája … hihetetlen és egyszerűen gyönyörű. (Miközben írom ezt a néhány sort is, rá rá pillantok ;o)

https://www.facebook.com/MulberryLeafWeavingStudio /photos/pcb.1322167561465384/1322167284798745/

dr. Molnár Gábor parapszichológus mester azt tanítja, hogy a spiritualitás nem más, mint hogy a tanult dolgokat elfelejtjük, magunkba szállunk és találkozunk saját magunkkal. Miért fontos ez most? Mert általában illúziók halmazában és az elme hatalmában élünk abszolút kikapcsolva a megérzéseinket. Ezeket a megérzéseinket meditációval egyre könnyebb és könnyebb bekapcsolni, de azt is értem, hogy vannak olyanok, akiknek ez nagyon nehéz, sőt ... Na, hát ilyenkor jöhet a lazulás – ahogy azt a Medve és a Sas teszi, ha még emlékeztek :o)) (https://www.yourcoach.hu/hu/blog/tartalom/ a_Mars_es_a_lazasag) - vagy valami jó kis fizikai munka, mint ősszel a falevelek gereblyézése, férfiaknak esetleg favágás, nőknek süti sütés … vagy például a szövés. Annyira kell figyelni arra, hogy mikor mit tesz a kezünk és a lábunk, hogy pillanatok alatt megfeledkezünk saját magunkról, a körülettünk levő világról és már csak a csónakot (amiben a fonal van) követi a szemünk. Egyszer csak találkozunk saját magunkkal, a tudatalattinkkal, ami nem mérlegel, nem reagál, csak lehetőségeket lát és kínál. Mi pedig hirtelen tudjuk, mi a következő lépés, mi a kérdésre a jó válasz, melyik irányt kell választani … stb. Az arcunkon mosoly, szívünkben nyugalom, testünkben kellemes fáradtság … és bármikor, amikor a jövőben magamra terítem ezt a 290 cm-t, ez az érzés velem lesz …

… ez a sál hatalma. <3

p.s. Ez az a sál, amit mindig szívesen fogok kölcsön adni a Lányomnak, remélve, hogy ezt a hatalmat Ő is érezni fogja. :o) <3

p.s.2.:Aki rendelkezik már asztroszkóppal (ősi/antik horoszkóp) annak érdemes figyelnie arra, hogy melyek azok a területek, amelyeket a meditáció érint – ezzel a fizikai tevékenységgel annak az energiái emelhetőek.